MILIARDARUL AMERICAN ,EVREUL -KHAZAR DE ORIGINE MAGHIARA GEORGE SOROS I S-O PUS PATA PE REGATUL UNIT AL MARII BRITANII SI PE BREXIT!

21 iun.

În prima zi a negocierilor pentru ieșirea din UE, Marea Britanie a cedat în fața Bruxellesului și a renunțat să mai facă presiuni pentru încheierea rapidă a unui acord comercial cu UE. Diplomații UE s-au impus în fața echipei britanice de negociatori, stabilind că, înainte de orice asemenea acord comercial, trebuie să fie stabiliți termenii „divorțului“: soarta cetățenilor europeni din Marea Britanie și „nota de plată“ de circa o sută de miliarde de euro a ieșirii Marii Britanii din UE. „Nu am dispoziția necesară pentru a face concesii“, a spus sec negociatorul șef al UE, francezul Michel Barnier, avertizând că Londra va suferi „consecințe substanțiale“.

Acest debut cu stângul în negocierile cu UE a dus la o devalorizare a lirei sterline în raport cu euro și dolarul, iar patronatul din industria auto din Marea Britanie a avertizat că se va confrunta cu pierderi mari în lipsa unui acord comercial încheiat rapid cu UE. Se pare însă că guvernul tot mai fragil de la Londra nu poate să ajute economia în acest moment.

Pe fondul acestei evoluții a negocierilor, miliardarul George Soros a atras atenția că realitatea economică va bate planurile optimiste ale guvernului de la Londra și că standardul de viață al britanicilor va scădea după Brexit. Soros susține că singura variantă câștigătoare pentru UE și Marea Britanie este reîntoarcerea Londrei în UE. „Brexit este o variantă perdantă pentru UE și Marea Britanie. Oamenii se pot însă răzgândi. Aparent, asta se și întâmplă“. Soros consideră nerealist termenul de doi ani al negocierilor, considerând că va fi nevoie de cel puțin cinci ani, timp suficient pentru organizarea unor noi alegeri în Marea Britanie, care să schimbe cursul Brexitului. „Dacă totul va merge bine, cele două părți se vor recăsători chiar înainte de pronunțarea divorțului“, scrie George Soros.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: