ZIUA Z. AUTOMOTIUNEA DE CENZURA A PSD -TABARA DRAGNEA: ZI ISTORICA A DETONARII PSD CARE VA PIERDE GUVERNAREA!

21 iun.

Punct culminant în încleștarea PSD contra PSD. Moţiunea iniţiată de către Partidul Social Democrat şi ALDE împotriva premierului pe care l-au instalat în ianuarie la Palatul Victoria este dezbătută şi supusă votului miercuri, de la ora 11.00, în plenul Parlamentului, o premieră pe scena politică după 1989. Spectacolul se derulează la 6 luni după ce partidul lui Liviu Dragnea a câștigat cu un scor categoric alegerile parlamentare, sub sloganul „Îndrăznește să crezi în România”. La capătul unei săptămâni de foc și după șase luni de la victorie, PSD defilează însă miercuri cu un nou slogan: „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!” de propriul premier.

UPDATE ora 9.48: Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Parlamentului. Grindeanu se află în biroul deputatului Victor Ponta, convertit vineri seară în secretar general al Guvernului.

Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată este nevoie de 233 de voturi. Cu câteva ore înainte de votul pe moțiune, liderul PSD Liviu Dragnea s-a declarat convins că aceasta va trece, deși nu se mai poate baza pe voturile UDMR.

„Sunt realist. Mâine trece moțiunea”, a afirmat Dragnea marți seară, întrebat de jurnaliști dacă este optimist în legătură cu șansele de reușită ale moțiunii de cenzură depuse împotriva Guvernului Grindeanu.

Întrebat anterior cum privește votul la moțiune având în vedere eșecul negocierilor cu UDMR, Dragnea a spus: „Majoritatea nu a fost făcută inițial cu UDMR”.

De partea cealaltă, Victor Ponta, maestru de ceremonii în tabăra Grindeanu, a avertizat marți seara că după votarea moțiunii de cenzură în Parlament va fi „o criză și mai mare”, pledând pentru un Guvern Grindeanu II.

„Eu cred că până mâine la ora 11,00, dacă există suficientă dorință de rațiune, de dialog, de gândire pe termen mediu și lung din toate părțile, se poate găsi o soluție ca imediat să avem un Guvern Grindeanu II tot PSD-ALDE, cu miniștri mult mai buni decât cei care au fost acum, cu un program de guvernare, sigur, bazat pe cel din campanie, dar sustenabil și realist și cu stabilitatea de care România are nevoie. Din partea domnului Grindeanu, cu care de altfel am vorbit și vorbesc și acum, există această dorință”, a declarat Ponta marți la Realitatea TV.

El a spus că le-a transmis mesajul său colegilor din PSD „pe toate căile posibile, și formale și informale”, sperând sper că „până la urmă rațiunea va triumfa”.

Ponta a apreciat totodată că Liviu Dragnea „e foarte îngrijorat”.

„Eu îl cunosc și el pe mine și eu pe el ne știm foarte bine când suntem îngrijorați sau nu. E foarte îngrijorat, așa cum și domnul Grindeanu și eu suntem îngrijorați. Nimeni nu știe care va fi rezultatul de mâine. (…) Un singur lucru cred că știe și Liviu Dragnea, cum știe și Sorin Grindeanu și cum știu și eu: după ce se votează moțiunea de cenzură, vom avea o criză și mai mare”, a declarat Ponta.

De la „lovitura de stat”, la „războiul atomic PSD contra PSD”

Până la anunțarea taberei câștigătoare în acest război fratricid, rămâne consemnat faptul că PSD și-a înscris în palmares în această ultimă săptămână contraperformanțe unice:

– Cel mai mare partid din România își sugrumă în Comitetul Executiv Național propriul Guvern din motive insuficient explicate, dar premierul său refuză să demisioneze;

– Cel mai mare partid din România anunță depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului premier și îl exclude din partid;

– Cel mai mare partid de pe scena politică românească își acuză, oficial, cei doi premieri pe care i-a avut după anul 2004 – Victor Ponta și Sorin Grindeanu – de „lovitură de stat”;

– Premierul cu cea mai mare priză la electoratul social-democrat – Victor Ponta – amenință cu „război atomic PSD contra PSD” dacă moțiunea de cenzură este depusă.

– Cel mai mare partid din România depune în Parlament moțiunea cu scopul declarat de a „apăra democrația și votul românilor” de propriul prim-ministru. Textul moțiunii PSD – ALDE împotriva propriului Guvern este intitulat „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: