DECLARATIA LUI KLAUS WERNER JOHANNIS DE JOI,DE LA BRUXELLES BAGA FIORI IN „COALITIA MAJORITARA”PSD+ALDE,DUPA MOTIUNEA DE CENZURA:NU O SA NUMESC ” PREMIER SI MINISTRI PENTRU DOUA ZILE!”

22 iun.

Imagini pentru DRAGNEA,IOHANNIS ,TARICEANU POZE

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că discuția despre demisiile miniștrilor Guvernului Grindeanu este „artificială”, precizând că nu o să numească „miniștri pentru două zile”.

Întrebat ce va face cu demisiile miniștrilor care au ajuns deja la Cotroceni, în condițiile în care mulți miniștri și le retrag pentru că vor să asigure interimatul, Iohannis a răspuns:

„Am văzut că a apărut o mare discuție, mare despre demisii. Este inutilă. Un ministru este în funcție până când ori îl eliberez prin decret, ceea ce n-am făcut încă, sau se validează un nou Guvern votat de Parlament și atunci activitatea vechilor miniștri încetează din oficiu.

Deci, toată discuția este artificială. Cred că este evident pentru toată lumea că n-o să mă apuc să numesc miniștri pentru două zile. Așa ceva nu se face”.

Preşedintele Klaud Iohannis participă, joi şi vineri, la şedinţa de la Bruxelles a Consiliului European.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a anunțat, joi, că la Cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei de către miniștrii Executivului Grindeanu.

Ea a precizat, însă, că cererile sunt „lipsite de obiect” și a invocat legea 90 privind organizarea și funcționarea Guvernului.

„În acest moment, la Cabinetul prim-ministrului au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniștrilor, membri ai Cabinetului Grindeanu, 20 de cereri de retragere a demisiei. În total, vorbim, după cum știți, de 27 de membri ai Cabinetului, inclusiv secretarul general al Guvernului. Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt, însă, lipsite de obiect”, a declarat Alina Petrescu, într-o conferință de presă, la Palatul Victoriei.

Ea a invocat drept argument Legea 90 privind organizarea și funcționarea Guvernului.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: