DECLARATIILE LUI KLAUS WERNER JOHANNIS DUPA CONSILIUL EUROPEAN DE LA BRUXELLES!

23 Iun

După Consiliul European de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă.

”Vreau să mă refer la câteva teme discutate la Consiliu”, a spus președintele Iohannis, precizând că este vorba despre apărarea europeană: ”În cadrul reuniunii am aprobat lansarea PESTO, o colaborare structurată în domeniul apărării. S-a vorbit despre un fond de apărare – nu vorbim despre un fond destinat achiziției de armament, ci cercetării”, a precizat șeful statului.

”… pentru noi, care mai avem industrie de apărare, atâta cât mai avem, un astfel de fond ne-ar ajuta să ne dezvoltăm. Noi suntem în faza în care încercăm să construim săptămâna viitoare un Guvern și abia apoi vom putea vorbi mai în profunzime despre asta.

Eu am cerut Guvernelor succesive, că deja am prins mai multe, să accelereze investițiile în industria de apărare”, a mai declarat Klaus Iohannis.

”Aceste teme legate de apărare nu vin în conflict cu ceea ce facem în NATO. Sunt chestiuni care nu țin de domeniile de care se ocupă NATO. Sunt legate de economie – industria de apărare”, a precizat președintele.

Referitor la sancțiunile la adresa Rusiei pentru ocuparea Crimeii, președintele Iohannis a spus că nu s-a discutat în contradictoriu, toată lumea fiind de acord că ele trebuie prelungite.

De asemenea, președintele a mai precizat că a discutat la finalul ședinței despre Brexit, teme legate de art. 50.

”Am fost informați despre felul în care au pornit negocierile. Doamna May ne-a informat despre o abordare a Marii Britanii. Deocamdată, lucrurile sună bine, sper să avem rezultate concrete. Pe prima fază de negociere, toată lumea a acceptat că e nevoie de o negociere secvențială. Așteptăm documentele care vor fi publicate”, a mai declarat Iohannis.

Preşedintele Iohannis a participat, timp de două zile, la Consiliul European de vară de la Bruxelles. Pe agenda Consiliului au figurat, printre alte teme, apărarea europeană, migraţia, Brexitul, securitatea, creșterea economică și competitivitatea, migrația, schimbările climatice.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: