KLAUS WERNER JOHANNIS EMISARUL GERMAN A INREGISTRAT O INFRANGERE USTURATOARE:U.E.,PRINTR-O DECIZIE CONTROVERSATA:CRITERII NEFAVORABILE ROMANIEI!

23 Iun

UE amână pentru noiembrie decizia privind mutarea agențiilor europene de la Londra; criteriile, nefavorabile României .
Imagini pentru IOHANNIS ,POZE
UE amână pentru noiembrie decizia privind mutarea agențiilor europene de la Londra; criteriile, nefavorabile României

UE a decis să amâne pentru noiembrie decizia privind mutarea a două agenții importante – Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Autoritatea Bancară Europeană (EBA) – de la Londra, după Brexit, pentru a le oferi suficient timp liderilor să discute subiectul, arată un document obținut de Politico. Criteriile adoptate la summitul de la Bruxelles pentru găzduirea instituțiilor ar putea s nu fie favorabile României, precizează publicația. Decizia finală privind agențiile va fi luată prin vot, „în marja Consiliului de Afaceri General din noiembrie”, în baza unei versiuni a criteriilor de mutare care a fost pusă în circulație printre oficiali la summitul UE de joi și care a fost aprobată, ulterior, de liderii UE, scriei News.ro. Versiunea precedent nu le dădea liderilor UE șansa să se implice în dezbatere – un semn care arată cât de încărcată politic a devenit discuția.  Candidați din întreg blocul comunitar sunt în cursă pentru a găzdui EMA și EBA, iar țările est-europene, inclusive România, insistă că este rândul lor să găzduiască o agenție. Pe de altă parte, Franța și Germania vor să atragă, la rândul lor, cele două agenții și s-ar părea, potrivit unor surse apropiate discuțiilor, că au cele mai mari șanse. Pe de altă parte, criteriile aprobate la discuțiile de joi stabilesc că EMA și EBA nu vor fi găzduite de același stat. În documentul de 23 de pagini, care fixează cerințele pentru găzduirea agențiilor UE, datat din 22 iunie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și președintele Consiliului European, Donald Tusk, au modificat procesul decizional, astfel încât țările cu infrastructură bună – o clădire adecvată, o agenție națională a medicamentului care funcționează bine și un aeroport bun – o șansă mai bună. Acest criteriu ar putea fi împotriva unor țări precum România, Bulgaria, Croația, Cipru sau Slovacia, care nu au deocamdată nicio agenție UE și care și-au exprimat interesul în EMA sau EBA. Versiunea finală a documentului stipulează și că mutarea celor două agenții europene, din cauza Brexit, reprezintă o circumstanță extraordinară și constituie „un precedent pentru amplasarea agențiilor în viitor”.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/ue-amana-pentru-noiembrie-decizia-privind-mutarea-agentiilor-europene-de-la-londra-criteriile-nefavorabile-romaniei-17050756

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: