PRESEDINTELE REPUBLICII FRANCEZE EMMANUL(E) MACRON -ROTHSCHID DE ACORD CU ADOPTAREA UNUI PAKT GLOBAL PENTRU MEDIU!

25 Iun

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a participat sâmbătă, la Paris, la prezentarea unui proiect de pact global pentru mediu care, în viitor, s-ar dori să ia forma unui tratat internațional adoptat de Adunarea Generală a ONU, transmite EFE.

Ideea inițiativei este de a reuni într-un singur text marile principii internaționale ale dreptului mediului înconjurător și a le da un caracter obligatoriu, grație posibilității de le invoca în fața justiției.

„(…) Mă angajez să acționez”, a anunțat Macron, pentru a stabili „un text, a convinge partenerii noștri” și, sub egida ONU, „din septembrie, să punem bazele la ceea ce va fi nu un anteproiect, ci un pact global pentru mediu pe care Franța îl va susține”.

El a subliniat totodată „marea ambiție” a Franței în materie de mediu și în context a amintit rolul țării sale în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, din 2015.

Noul pact ar urma să completeze edificiul juridic constituit de acordurile internaționale adoptate de ONU în 1966, unul privind drepturile civile și politice, iar celălalt, privind drepturile economice, sociale și culturale.

Inițiativa a fost lansată de Clubul Juriștilor, un centru de reflecție francez, care a colaborat pentru elaborarea proiectului cu zeci de magistrați, profesori de drept și avocați din 40 de țări.

De asemenea, s-au alăturat personalități precum președintele Consiliului Constituțional din Franța, Laurent Fabius, iar la prezentarea de sâmbătă, de la Universitatea Sorbona, au mai participat, printre alții, fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, fostul guvernator al Californiei și actor, Arnold Schwarzenegger, care prezidează ONG-ul R20 (Regions of Climate Action) sau primarul Parisului, Anne Hidalgo, președinta rețelei marilor orașe pentru climă C40.

„Este vorba de a reuni într-un singur text marile principii ale dreptului mediului înconjurător”, ceva care „nu exista”, a subliniat Fabius, care a recunoscut că la prima vedere pare foarte complicat ca proiectul să devină un tratat internațional.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: