PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP LE-A TRANSMIS SALUTARI CALDUROASE MUSULMANILOR CARE CELEBREAZA EID AL- FITR!

25 iun.

Președintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă salutări călduroase musulmanilor care celebrează Eid al-Fitr, sfârșitul Ramadanului, în contextul în care administrația sa este criticată pentru intenția de a se distanța de orice sărbătorire a acestui moment, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„În numele poporului american, Melania și cu mine le transmitem salutările noastre sincere musulmanilor care celebrează Eid al-Fitr”, a precizat Trump într-un comunicat. „În timpul acestei sărbători, ne este reamintită importanța milei, compasiunii și bunătății”, a adăugat el.

„Alături de musulmanii din întreaga lume, SUA își reînnoiesc angajamentul de a respecta aceste valori”, a mai transmis Trump.

În trecut, Casa Albă celebra această sărbătoare care marchează sfârșitul Ramadanului printr-un dineu sau o recepție, o tradiție născută în 1996 sub președinția lui Bill Clinton.

Însă secretarul de stat Rex Tillerson ar fi respins o astfel de solicitare a serviciilor sale de a organiza un asemenea eveniment în acest an.

Trump a fost criticat pentru retorica sa ostilă față de musulmani în timpul campaniei prezidențiale, când a făcut apel la supravegherea moscheilor din SUA și a amenințat că va interzice intrarea musulmanilor în țară.

La o săptămână după preluarea funcției, el a dat un decret care interzice venirea cetățenilor din mai multe țări majoritar musulmane, însă măsura a fost contestată în justiție după ce a stârnit o polemică generală.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: