SENATORUL USR , GEORGE DIRCA DESPRE MCV CARE NU MAI ESTE NECESAR IN ROMANIA!

25 iun.

Senatorul USR George Dircă a afirmat, în cadrul unei dezbateri a Parlamentului European, că MCV nu mai trebuie aplicat României, deoarece ţara noastră şi-a îndeplinit cu „prisosinţă” toate responsabilităţile, potrivit unui comunicat de presă.

Uniunea Salvaţi România a transmis în comunicatul de presă că senatorul a avut o „exprimare neinspirată”, iar formaţiunea susţine în continuare aplicarea MCV.

„Doresc să reamintesc că Romania şi-a îndeplinit cu prisosinţă toate punctele impuse prin acest Mecanism de Cooperare şi Verificare, astfel că în acest moment acest mecanism nu mai trebuie aplicat asupra ţării noastre”, a afirmat Dircă, într-o dezbatere organizată de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne a Parlamentului European.

USR a transmis ulterior un comunicat de presă, în care afirmă că senatorul a avut o „exprimare neinspirată”, care nu reflectă punctul de vedere al formaţiunii, potrivit sursei citate.

„Fără îndoială România trebuie să ajungă în etapa în care acest mecanism nu va mai fi necesar. Ceea ce s-a întâmplat însă în acest an şi modul în care a înţeles guvernarea coaliţiei PSD – ALDE să se raporteze la justiţie, atât prin adoptarea OUG 13 cât şi prin toate încercările din Parlament de a slăbi legislaţia penală în privinţa faptelor de corupţie, confirma convingerea că pentru momentul actual independenţa actului de justiţie în România nu este un proces iereversibil iar necesitatea MCV este încă foarte actuală”, se mai arată în comunicat.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: