SENTINTE DEFINITIVE IN DOSARUL ANTENA GROUP vs.RCS & RDS:DAN VOICULESCU ,UNA CALDA ,DOUA RECI!

29 iun.

Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, de instanța supremă de acuzația de complicitate la șantaj în dosarul Antena Group-RCS&RDS.

În același dosar, fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru șantaj.

Camelia Voiculescu a primit un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la șantaj, cu un termen de încercare de 3 ani și șase luni. Șerban Pop, fost președinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani cu suspendare și efectuarea a 80 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea, instanța supremă a mai decis achitarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și a societăților SC Intact Publishing și SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de șantaj și complicitate la șantaj în formă continuată.

Antena TV Group a fost sancționată cu o amendă penală de 200.000 lei.

Instanța a mai dispus ca decizia să fie publicată pe Antena 1, de zece ori, timp de o lună, în intervalul orar 18,00 — 20,00.

Decizia instanței supreme de miercuri este definitivă.

În primă instanță, pe 12 mai 2016, Curtea de Apel București decisese, în acest dosar, condamnarea lui Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare, pedeapsă contopită cu cei 10 ani de închisoare primiți în dosarul ICA.

În același dosar, Sorin Alexandrescu fusese condamnat de CAB la trei ani și șase luni închisoare cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit doi ani cu suspendare.

De asemenea, CAB l-a condamnat pe Șerban Pop la doi ani închisoare cu executare, iar SC Antena TV Group SA a fost obligată la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei. În schimb, CAB a dispus achitarea lui George Daniel Matiescu.

Procurorii au susținut în acest dosar că, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administratorul firmei RCS&RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

„În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți”, a acuzat DNA.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: