DNA STA PE UN BUTOI DE PULBER:PROCURORII DNA CONTRA LUI LAURA CODRUTA LASCU-KOVESI!

1 Iul

„Aspecte extrem de grave constatate în activitatea Direcției Naționale Anticorupție”. Vă sună cunoscut, nu? Nu, nu este acuzația pe care o aduce un „infractor” din politică Laurei Codruța Kovesi, ci aparține chiar unor procurori anticorupție!

Este acuzația din plângerea formulată la Inspecția Judiciară împotriva conducerii DNA de procurorii anticorupție Doru Țuluș, Mihaela Iorga Moraru și Nicolae Marin.

Documentul confirmă că sesizarea vizează dosarul constituit ca urmare a apariției înregistrărilor cu Laura Codruța Kovesi. Cei trei procurori DNA acuză în sesizarea lor „aspecte extrem de grave” și umilințe la care ar fi fost supuși în instrumentarea acestui dosar. Magistrații povestesc că de la anumiți procurori au fost ridicate reportofoane și li s-a cerut efectuarea testului poligraf, lucru pe care ei l-au refuzat considerându-l umilitor. În plus, aceștia acuză că Laura Codruța Kovesi a trimis pe mail mesaje prin care i-ar fi făcut „infractori”, „bârfitori” și „lași” pe procurorii care ar fi exprimat critici cu privire la adresa activității instituției. Sesizarea la Inspecția Judiciară împotriva conducerii DNA arată că aceasta a fost înregistrată pe 26 iunie, iar ulterior, pe 29 iunie, Kovesi a cerut revocarea lui Țuluș și Moraru din funcții, ceea ce seamănă mai degrabă cu o răzbunare a șefei DNA.

Plângerea celor trei procurori adresată Inspecției Judiciare (sursa: Facebook Sorina Matei, preluare luju.ro)

Reacții la sesizarea procurorilor

Comentând sesizarea, jurnalista Sorina Matei consideră că Laura Codruța Kovesi nu mai poate rămâne șefa DNA.

„Doamna Kovesi a trimis pe mailul procurorilor mesaje prin care amenința și înjura subordonaţii, fără probe, pe fapte imaginare. I-a făcut „infractori”, „barfitori” și „lași”. I-a citat la 10.32 să se prezinte la 10.30 la poligraf. Asta face, cu probe, șefa DNA care n-a instrumentat niciun dosar. Cele mai bune dosarele DNA sunt instrumentate de acesti oameni pe care îi ameninţă doamna Kovesi, care aceeasi doamna Kovesi a apărut pe nişte înregistrări în care interfera ilegal în speţe. Doamna Kovesi nu mai poate rămâne şefa DNA”, a scris Sorina Matei pe Facebook

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: