TUDORICA DE LA JUSTITIE O SCAPAT DIN GRURA „PORUMBELUL”: MCV-UL NU VA FI RIDICAT ROMANIEI!”

1 iul.

Lui Tudorel Toader i-a scăpat proumbelul din gură

Lui Tudorel Toader i-a scăpat proumbelul din gură

Fost ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu face o dezvăluire pe pagina sa de Facebook, susținând că Toader a scăpat o informație-cheie cu privire la viitorul României, joi, la audierile din Parlament.

Potrivit ex-ministrului Justiției, succesorul său la minister, Tudorel Toader, a afirmat că țării noastre nu îi va fi ridicat MCV-ul (Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție) doar pentru motivul că România va avea președinția rotativă a UE în 2019.

„Surpriza neplăcută a audierilor de astăzi: Tudorel Toader! La audierile din Parlament, ministrul a fost arogant, suficient și a planat deasupra tuturor subiectelor într-o limbă buruienoasă, împănată cu generalități și răspunsuri evazive. Am avut dreptul să pun doar una din cele șapte întrebări pregătite, grație regulilor impuse de cohorta pesedistă majoritară. Ministrul a dat un răspuns parțial, am revenit și insistat cu întrebarea, a răspuns cu greu, pe un ton care trăda disprețul față de subiectul întrebării.

Ce întrebare?! Despre blocarea anchetelor anti-corupție de către Parlament, cauză esențială a blocării ridicării MCV. Totuși, în logoreea sa stufoasă, ministrul a scăpat o informație cheie: sunt voci în spațiul european care spun că nu se va ridica MCV doar pentru motivul că România va avea președinția rotativă a UE în 2019!

În alte cuvinte, până nu se realizează obiectivele MCV, inclusiv cele care incumbă Parlamentului, acesta nu se va ridica. Păi, oare de ce, dle ministru?! Oare pentru că partenerii europeni nu sunt convinși de ireversibilitatea reformelor și a combaterii corpuției?! Observând cu mare atenție răspunsurile ministrului, tonul, gesturile de lehamite scăpate din neglijență, privirea și atitudinea, aș putea spune că din punctul de vedere al Ministerului Justiției lupta anti-corupție s-a încheiat, iar pe MCV nu dă prea multe parale. Am avut senzația că am în față acel Tudorel Toader care spunea la Bruxelles că singura problemă cu OUG 13 a fost ora la care a fost adoptată. O fi bine, dle ministru?!”, scrie Cătălin Predoiu.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: