TATUCUL „TIGANCII IMPUTITE”,BASESCU DEVASTAT :” NU E PROSTITUTIE!”

3 Iul

Traian Băsescu, cunoscut pentru limbajul său colorat, a criticat duminică seara, la România TV, dialogurile șefei DNA și ale altor procurori, spunând că nu se poate vorbi așa într-o instituție de stat, că „nu e nici instituție de prostituție, nici instituție de spectacol, nici instituție de vânzare de carne vie”.

„Este o atmosferă îngrozitoare în DNA. (…) Ne arată și mizeria din interiorul acestei instituții. Pentru mine, cel mai șocant lucru e disprețul pe care îl au procurorii față de cei pe care îi anchetează. Uitați-vă la dialogul lui Negulescu, ale șefei DNA cu procurorii, la dialogul unui Popovici. Nu se poate vorbi așa într-o instituție de stat. Nu e nici instituție de prostituție, nici instituție de spectacol, nici instituție de vânzare de carne vie. Nu am auzit și am trecut prin multe instituții ale statului român, nu am auzit niciodată asemenea dialoguri. (…) Modul acesta de a discuta despre oameni din afara instituției sau chiar oameni din instituție despre ei arată un nivel intelectual lamentabil al acestor oameni. (…) Acum constatăm un lucru de neacceptat – sunt români, dar de proastă calitate multi din ei, ceea ce e îngrozitor”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a relatat la aceeași televiziune că „procurori importanţi” nu au fost de acord cu numirea Laura Codruța Kovesi în fruntea instituției pe motiv că „nu ştie carte” şi că „e brutală”.

„Știți ce mi se pare mie relevant? Codruța Kovesi a intrat, când am numit-o eu, într-o criză. (…) Au fost procurori importanți în DNA care au fost împotriva numirii ei. Știu feedbackul din acea vreme. Spuneau că nu știe carte. Asta era părerea procurorilor de elită din DNA. Spuneau că nu știe carte, că e brutală. A gestionat această criză de început venind cu un grup de procurori loiali ei în conducere. A gestionat-o în forță cu Iacob, cu toată echipa care face dosarele la ordin, iar acest lucru nu putea să rămână la nesfârșit fără efecte. Breșa s-a creat cu DNA Ploiești, care a pus reflectorul pe lucruri în neregulă din interiorul DNA și atunci au prins curaj și cei de la București. Oameni care s-au săturat să execute. (…) Cred că cel mai grav lucru care a stârnit revolta procurorilor a fost faptul că a primit o prelungire de mandat, toți se așteptau să nu o primească, în condițiile în care toți am înțeles că acțiunile șefei DNA erau pentru construirea propriului postament”, a afirmat fostul președinte.

În opinia lui Traian Băsescu, „DNA trebuie salvată acum de Codruța Kovesi”, deoarece fiecare zi a acesteia la conducerea DNA „stirbește autoritatea și credibilitatea” instituției. Acesta a mai spus că „greșeala” pe care a făcut-o el, de a „pune oameni cu zero experiență în aceste funcții, nu mai trebuie repetată”.

Potrivit fostului președinte, DNA a făcut „abuzuri uriașe”, iar România va „plăti enorm” în momentul în care persoanele care „nu au avut parte de un proces corect” se vor adresa CEDO.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: