PROCUROAREA MIHAELA MORARU IORGA VA CONTESTA IN CONTENCIOS DECIZIA DE REVOCARE DIN FUNCTIE!

5 Iul

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, care marţi au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai DNA.

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat că va contesta această decizie, adăugând că nu ţine neapărat să iasă la pensie procuror, dar că a făcut un demers pe care l-a considerat ”legitim şi corect”. De asemenea, ea a spus că nu se aştepta să ca CSM să dea aviz privind revocarea sa şi a lui Doru Ţuluş.

”Ordinul (n.r. – de revocare de la DNA) are o cale legală pe care poate fi contestat şi voi urma calea legală”, a spus magistratul. De asemenea, întrebată dacă va contesta ordinul de revocare şi în instanţă, ea a răspuns afirmativ: ”Este calea legală pe care trebuie să o urmăm”.
Iorga a mai declarat că a făcut un demers ”legitim şi corect” şi a adăugat că va respecta decizia CSM şi a Inspecţiei Judiciare, precizând că este momentul să acorde încredere acestor două instituţii. ”Nu m-am născut procuror şi nu ţin neapărat să ies la pensie procuror. Am făcut un demers pentru justiţie, un demers pe care l-am considerat legitim şi corect, iar de aici încolo mă voi supune dispoziţiilor”, a afirmat procurorul.
Întrebată dacă se aştepta ca CSM să dea avizul pentru revocarea sa din DNA, Mihaela Moraru Iorga a răspuns: ”Sincer, nu, pentru că am considerat întotdeauna că dreptul la apărare trebuie să fie asigurat oricărei persoane, este un drept constituţional şi un drept prevăzut de CEDO”.

Mihaela Iorga a precizat despre scandalul cu Kovesi că nu ea l-a provocat ci doar a trebuit să răspundă. „Nu am determinat eu acest scandal, nu am făcut eu primul pas, a fost doar un act legitim și susțin în continuare că a fost un demers corect, noi le-am făcut instituțional”, a precizat Iorga.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de către şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Decizia a fost luată după audierea celor în şedinţă secretă, la care au participat şi Laura Codruţa Kovesi şi procurorul general Augustin Lazăr.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: