IOHANNIS DESPRE IMPOZITAREA VENITURILOR BISERICILOR I SE PARE „UN FEL DE AVENTURA FISCALA!”

15 iul.

Imagine similară

 

Președintele Klaus Iohannis a susținut, sâmbătă, că a vorbi în acest moment despre impozitarea veniturilor bisericilor i se pare „un fel de aventură fiscală”.

„Mi se pare iarăși din acel film lipsit de predictibilitate. Dacă se face un studiu și se discută foarte aprofundat, în primul rând cu cei vizați, atunci se poate veni cu un concept. După părerea mea, sincer, la acest moment să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală”, a declarat Iohannis, potrivit Agerpres.

Șeful statului a participat la exercițiul militar multinațional Saber Guardian 2017 care s-a desfășurat la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu, județul Brașov.

Fostul consilier al premierului Tudose a revint zilele trecute cu ideea impozitării veniturilor Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta a anunțat că are în vedere identificarea, de comun acord cu BOR, a activităţilor economice ce pot fi impozitate, iar banii să rămână tot în gestionarea Bisericii, însă să fie cheltuiţi în domenii pe care statul le decide.

Teodorovici a adăugat că sunt şi alte zone din care statul poate scoate bani, dar pe care Biserica „nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii „trebuie să înteleagă şi să aleagă”.

Biserica Ortodoxă Română a anunțat ulteror că plăteşte impozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său.

Potrivit Patriarhiei, cultele religioase nu plătesc TVA şi sunt scutite doar de impozitul pe venitul provenit din activităţile specifice cultului (vânzarea obiectelor de cult produse în interiorul instituţiei), venit care este în mod riguros reinvestit în întreţinerea locaşurilor de cult şi în activităţi cu caracter social-filantropic.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: