GAULEITERUL NAZI KLAUS WERNER JOHANNIS SI DISCUTIILE PE CARE LE-A AVUT CU EXECUTIVUL DESPRE PROGRAMELE DE ACHIZITI PENTRU ARMATA,REFERITOR LA RACHETELE PATRIOT!

16 iul.

Image may contain: 1 person, standing

Șeful satului face lumină în privința intenției României de a cumpăra sisteme antiaeriene Patriot de al furnizorii din industria de aparare din Statele Unite.

După ce Departamentul de Stat a anunțat marți, 11 iulie, că România este admisă pe lista țărilor care pot beneficia de tehnica militară, Iohannis lămurește chestiunea: „Am lansat o solicitare principială către partea americană”.

Șeful statului a explicat că acesta este doar un pas care deschide ușa pentru negocieri cu americani, o decizie finală nefiind luată în acest sens, relatează Agerpres.

„Mai departe vor începe negocierile și când vom avea un rezultat clar îl vom da publicității. Acestea sunt chestiuni militare tehnice și militarii o să formuleze, atunci când este cazul, un punct de vedere”, a explicat șeful statului.

Klaus Iohannis a declarat că planul de modernizare al forțelor armate nu este un subiect care să fie discutat în spațiul public.

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a avut discuții cu Executivul despre programele de achiziții pentru Armată, arătând că a primit promisiuni că vor fi demarate în timp util.

„Este o chestiune pe care am discutat-o și cu Guvernul care a fost înainte, și cu acest Guvern. Toți mi-au promis că vor face tot ce este necesar pentru a demara în timp util achizițiile. Aștept să se întâmple”, a afirmat Iohannis la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

El a arătat că Ministerul Apărării trebuie să precizeze cum vor fi alocați banii Armatei prin bugetul de stat.

„Asta va trebui să aflăm de la Ministerul Apărării, cum își vor împărți în final banii. Probabil vă amintiți că acest plan de achiziții strategice fusese inițial prevăzut pe ordinea de zi a CSAT acum o săptămână. Nu a îndeplinit toate condițiile și a fost retras, dar vor reveni și atunci vom ști foarte exact care sunt planurile pentru achizițiile de acest tip”, a explicat Iohannis.

AGERPRES

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: