FOSTUL PREMIER VICTOR PONTA :IN ROMANIA,PROCURORII FAC POLITICA!”

17 Iul

Victor Ponta a comentat decizia clasării dosarului său de evaziune fiscală și modul în care această anchetă i-a afectat cariera politică.

Fostul premier afirmă că există în România și procurori care ”fac politică”.

”Poți să fi scos din politică definitiv și prin elemente extrapolitice. Eu mă gândesc la Adrian Năstase, faimoasele dosare, știți cum au fost făcute și s-au finalizat. Cred că dacă aș face ceva, aș face degeaba. Unde să fac? La CSM.

Din păcate, sistemul din România așa funcționează. Dacă se vine cu o schimbare fundamentală, dacă greșești cu intenție sau în mod repetat ca procuror, să existe o sancțiune. Să insiști atât timp cu o faptă care nu există, înseamnă intenție. Există în România și procurori care fac politică. Cei de la Ploiești sau domnul Uncheșelu cu asta se ocupă. Avem un președinte de Parlament care are toată majoritatea, dacă se dorește…Eu am trecut în declarația de avere inclusiv numărul de înregistrare de la Administrația Fiscală, dacă punea cineva mâna pe telefon i se spunea într-o oră că am plătit taxele. De ce a fost nevoie de doi ani jumătate? (…) Evident că atunci când ajungi pe primul loc, încep să-și aducă oamenii aminte tot felul de lucruri” a spus Victor Ponta la Antena3.

Fostul premier susține că nu va face plângere împotriva procurorului din cazul său, Jean Uncheșelu, pentru că nu are unde să o facă, dar le cere lui Dragnea și Tudorel Toader să vină cu o lege clară prin care și procurorii să plătescă greșelile făcute.

”Sincer, cred că fac degeaba. Unde să fac, la CSM? Din păcate, sistemul din România spune așa: dacă are dreptate procurorul plătești, dacă nu, nu se întâmplă nimic (…) Dacă un procuror ține deschis un dosar doi ani și patru luni pe o faptă că nu există se cheamă că o face cu intenție. Există procurori care fac politică, cum sunt domnul Portocală sau domnul Uncheșelu

Ca deputat, dacă se vine cu o schimbare fundamentală, că am fost procuror și de asta am o cădere, dacă există greșeli ale procurorilor și aceștia să plătescă, dar avem nevoie din partea ministrului Justiției, din partea conducerii Parlamentului de o lege clară”, a mai precizat Ponta.

Anunțuri

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: