JOHN McCAIN,SENATORUL REPUBLICAN SI FOST CANDIDAT LA PRESIDENTIA USA ,DIAGNOSTIC DEVASTATOR!

20 iul.

Senatorul John McCain, în vârstă de 80 de ani, un fost pilot prizonier în Războiul din Vietnam, candidat în alegerile prezidenţiale şi un critic dur al lui Vladimir Putin, suferă de cancer cerebral, a anunţat el miercuri, relatează AFP.

O tumoare a fost descoperită în urma unei intervenţii, vineri, în vederea scoaterii unui cheag de sânge de deasupra ochiului său stâng. Cu ajutorul unor prelevări, medicii săi au identificat o tumoare malignă, glioblasfom, care va necesita chimioterapie sau o radioterapie, potrivit Mayo Clinic de Phoenix, în Arizona, statul pe care-l care reprezintă în Senat.

”Medicii senatorului spun că se reface în urma operaţiei «incredibil de bine» şi că starea sa de sănătate generală este altfel excelentă”, a anunţat clinica.

Acesta nu este primul cancer de care suferă John McCain. El a avut melanom în anii ’90 şi 2000, care a remis. Vârsta şi starea sa de sănătate au fost un subiect al campaniei prezidenţiale din 2008, în care a fost înfrânt de Barack Obama.

Fostul preşedinte democrat a fost unul dintre primii care au reacţionat după acest diagnostic, între sutele de mesaje de simpatie şi rugăciuni.

„John McCain este un erou american şi unul dintre luptătorii cei mai curajoşi pe care-i cunosc. Cancerul nu ştie cu cine are de-a face. Fă-l să trăiască un infern, John”, a scris Barack Obama într-un mesaj postat pe Twitter.

Donald Trump, cu care se află în relaţii tensionate, a declarat, citat într-un comunicat, că senatorul a fost ”întotdeauna un combatant”.

”Melania şi cu mine îi trimitem gândurile şi rugăciunile noastre senatorului McCain, lui Cindy şi întregii sale familii. Fă-te bine repede”, a spus el.

Din toate taberele politice, foşti adversari, dar şi prieteni i-au trimis mesaje miercuri toată seara, după ce s-a răspândit vestea diagnosticului.

Între cele mai împărtăşite se află şi mesajul fiicei sale.

”El este persoana cea mai dură pe care o cunosc. Inamicul cel mai dur nu a putut să-l doboare”, a scris ea. ”Cancerul va putea să-l afecteze în multe feluri, însă nu-l va face niciodată să capituleze, pentru că nimic nu l-a putut face să capituleze”.

John McCain a fost ales pentru prima oară în 1992 în Camera Reprezentanţilor, ca fost pilot proaspăt pensionat al Marinei americane (US Navy). Din 1986, el a fost constant reales de alegătorii din Arizona în Senat, unde a devenit unul dintre piloni în probleme de Apărării şi Politicii Externe.

Vechimea şi cariera sa impun respect colegilor, care nu aprobă întotdeauna fibra sa independentă, însă nu au ce face. El este în prezent preşedintele Comisiei Apărării din cadrul Senatului.

În pofida vârstei, acest adevărat globe-trotter continuă să bată punctele cele mai fierbinţi de pe planetă în delegaţii parlamentare şi este o figură cunoscută de la Bagdad şi până la Kiev.

Un apărător neînduplecat al bugetului Apărării, un susţinător înfocat al Războiului din Irak, el apără o viziune de ”şoim” în politica străină, este un denunţător aprig al regimului lui Vladimir Putin – ceea ce a condus la introducerea sa, în 2014, pe o listă cu americani sancţionaţi de Rusia.

”Îmi imaginez că asta înseamnă să spun că vacanţa mea în Siberia s-a anulat”, a ironizat el la acea vreme.

În calitate de candidat, Trump a pus în discuţie statutul de ”erou” al lui John McCain, pentru că a fost ”capturat”.

În 1967, avionul pilotat de John McCain a fost doborât deasupra Hanoiului. El a rămas prizonier al regimului comunist până în 1973, o captivitate în cursul căreia a fost supus la tortură, ale cărei sechele, pe unul dintre braţe, rămân vizibile.

Recent el a apărut la fel de activ în Senat. Însă, într-o audiere, în iunie, a pus întrebări incoerente, ridicând imediat întrebări despre starea sănătăţii sale, pe care le-a respins cu o glumă despre lipsa sa de somn.

Politic, absenţa sa forţată ridică o problemă majorităţii în Senat, care trece de facto de la 52 la 51 din 100 de mandate. În Congres, parlamentarii trebuie să voteze personal.

Miercuri nu se ştia când urmează ca John McCain să se întoarcă la Washington.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: