DE VOIE DE NEVOIE.IN URMA LEGII PROMULGATE DE PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS CONCITADINUL LUI LAURA CODRUTA LASCU-KOVESI O TRIMITE IN FATA COMISIEI DE ANCHETA DIN PARLAMENT CU PRIVIRE LA ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN 2009!

21 iul.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care şefii instituţiilor publice sunt obligaţi să participe la audierile comisiilor de anchetă din Parlament, după ce Curtea Constituțională a declarat actul normativ constituţional.

Legea vizează modificările la Statutul parlamentarilor care au fost făcute ca urmare a începerii activităţii Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009. CCR a respins sesizarea opoziţiei cu privire la acest proiect, el fiind trimis la promulgare.

Curtea Constituţională arată, în motivarea respingerii sesizării privind comisiile parlamentare de anchetă, că orice persoană poate fi citată sau invitată, dacă reprezintă o instituţie publică, însă refuzul nu poate fi sancţionat de Parlament, ci doar de către „titularul acţiunii disciplinare”, respectiv instituţia sau persoana de care depind ierarhic. CCR mai subliniază şi că anchetele parlamentare nu pot fi întrerupte de efectuarea unei anchete penale, ele putând coexista.

Una dintre persoanele care au fost invitate la audieri la Comisie a fost șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar aceasta a refuzat să se prezinte.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: