A „PLOUAT „….CU ZECI DE ARBORI IN BUCURESTI!

25 iul.

Foto Arhivă

Foto Arhivă

Cel puțin 42 de arbori au căzut pe carosabil sau autoturisme, la nivel național, în urma ploilor și furtunilor din ultimele ore, pompierii militari intervenind pentru înlăturarea lor.

„În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea. (…) Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru înlăturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme și evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curți și 6 subsoluri. De asemenea, vântul puternic a afectat patru acoperișuri”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență transmis marți.

Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1 în zona localității Sinaia și pe DJ 203K în zona localității buzoiene Lopătari s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației.

La nivel național, marți dimineață nu mai erau înregistrate situații care să impună intervenția echipajelor de pompieri militari.

„Având în vedere că și în următoarea perioadă de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase în mare parte a țării, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică”, mai transmite inspectoratul.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, se recomandă parcarea autoturismelor la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: