EMISARUL OCULTEI MONDIALE LA BUCURESTI KLAUS WERNER JOHANNIS SI MESAJUL SAU DE ZIUA IMNULUI NATIONAL AL ROMANIEI!

29 iul.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României, în care afirmă că „Deşteaptă-te române!” reprezintă chintesenţa eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, „de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa şi în lume”.

„«Ziua Imnului Naţional», sărbătorită în fiecare an pe 29 iulie, este un moment solemn, care ne oferă nouă, românilor, prilejul de a ne reafirma ataşamentul faţă de valorile şi principiile care au stat la baza statului român modern. Versurile poemului patriotic «Un răsunet», scrise de Andrei Mureşanu şi intonate pe acordurile melodice create de Anton Pann, au reprezentat întotdeauna un îndemn la libertate şi o chemare la unitate a tuturor românilor pentru a obţine suveranitatea naţională”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai precizat că, în prezent, „valoarea imnului este consacrată de Constituţia României ca simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema şi sigiliul statului”.

„Devenit în mod oficial Imnul Naţional al României în anul 1990, acesta a fost cântat pentru prima dată în contextul efervescenţei revoluţionare din 1948, iar apoi în momente cruciale din istoria ţării, în Primul şi Al Doilea Război Mondial, în timpul Războiului de Independenţă şi la Marea Unire din 1918”, a completat preşedintele.

Şeful statului a susţinut că „«Deşteaptă-te, române!» este un catalizator al coeziunii naţionale şi sociale, iar prin spiritul mobilizator şi energia transmise, Imnul reprezintă chintesenţa eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa şi în lume”.

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români „să onoreze acest simbol naţional şi să îl intoneze cu mândrie, ca gest de solidaritate, afirmându-şi identitatea naţională, unitatea şi patriotismul”.

„Cinstim totodată memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român şi transmitem respectul nostru faţă de trecut. Fie ca «Deşteaptă-te, române!» să răsune de cât mai multe ori şi să ne fie mereu călăuză pe drumul devenirii noastre!”, a adăugat el.

Preşedintele şi-a încheiat mesajul urând „La mulţi ani, România! La mulţi ani Imnului Naţional!”

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: