SLUJBA DE POMENIRE,LA UN AN DE LA DECESUL REGINEI ANA ,VA AVEA LOC SAMBATA LA PRANZ,LA NOUA CATEDRALA ARHIEPISCOPALA SI REGALA DIN CURTEA DE ARGES!

29 iul.

Imagini pentru REGINA ANA,POZE

 

O slujbă de pomenire va avea loc, sâmbătă la prânz, la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş, la împlinirea unui an de la decesul Reginei Ana. Slujba religioasă va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Slujba de pomenire va începe la ora 12.00, în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, dar şi a principesei Maria.

Slujba religioasă va fi oficiată de IPS Calinic, alături de Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Accesul publicului va fi permis în faţa noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale din Curtea de Argeş.

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a încetat din viaţă la 1 august 2016, în spitalul din Morges, în Elveţia. Corpul neînsufleţit a fost depus la Castelul Peleş şi apoi regina a fost înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

Mii de persoane au participat la priveghiul public organizat în memoria Reginei Ana, la fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei. Regele Mihai I nu a participat la funeralii.

Ana de Bourbon-Parma a fost alături de regele Mihai I timp de 68 de ani, devenind soţia acestuia într-o perioadă foarte sumbră pentru monarhul României, aflat în primul an al îndelungatului său exil, regina dăruindu-i lui Mihai I cinci fiice. Regina provenea dintr-o familie ilustră, ramura spaniolă a familiei de Bourbon, o ramură a ei având titlul de duce de Parma. Ana de Bourbon-Parma s-a născut pe 18 septembrie 1923, la Paris, ca fiică a lui Rene de Bourbon-Parma şi a prinţesei Margarethe a Danemarcei. De altfel, în pofida titlului familiei, limba franceză a fost limba sa maternă pe care a vorbit-o inclusiv în familia soţului său.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: