RUSIA VA EXPULZA 755 DE DIPLOMATI AMERICANI,URMEAZA ROMANIA!

31 iul.

Corpul diplomatic american în Rusia va fi redus cu 755 de oameni, a declarat duminică pre şedintele rus Vladimir Putin, citat de Sputnik News.

Liderul de la Kremlin a explic că, astfel, misiunile diplomatice ale Rusiei în SUA şi ale SUA în Rusia vor fi egale.

„Personalul misiunilor diplomatice americane în Rusia va fi redus cu 755 de oameni şi va fi egal cu personalul diplomatic rus din Statele Unitet – 455 de fiecare parte”, a spus Putin într-un interviu acordat Vesti.ru.

El a admis că, din punctul de vedere al unei misiuni diplomatice, este o reducere considerabilă.

“Pentru că peste 1.000 de angajaţi, diplomaţi şi personal tehnic au lucrat şi lucrează încă în Rusia, iar 755 dintre ei vor trebui să îşi înceteze activitatea în Federaţia Rusă, este considerabil”, a apreciat el.

El şi-a explicat decizia prin faptul că Rusia “nu lasă nimic fără răspuns”, potrivit Russia Today. “Partea americană a făcut o mişcare care, este important de spus, nu a fost provocată de nimic, pentru a deteriora relaţiile Rusia-SUA. (Aceasta include – n.r.) restricţii ilegale, tentative de a influenţa alte state din lume, inclusiv pe aliaţii noştri care sunt interesaţi de dezvoltarea şi menţinerea relaţiilor cu Rusia”, a afirmat Putin.

„Am aşteptat destul de mult timp şi poate că este timpul ca ceva să se schimbe în bine, am avut speranţe că situaţia se va schimba. Dar se pare că nu se va schimba în viitorul apropiat (…). Am decis că este momentul să arătăm că nu vom lăsa nimic fără răspuns”, a adăugat el.

Congresul american a adoptat noi sancţiuni vizând Rusia, pentru anexarea Crimeei, iar preşedintele Donald Trump le va promulga, deşi li s-a opus iniţial.

În replică, Rusia a anunţat că Statele Unite au până pe 1 septembrie să îşi reducă personalul diplomatic din Rusia la 455 de oameni – numărul de diplomaţi ruşi rămaşi în SUA după ce Washingtonul a expulzat 35 de ruşi în decembrie. De asemenea, va confisca proprietăţi ale SUA din şi din jurul Moscovei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: