INTERVIUL PRESEDINTELUI ALDE CALIN POPESCU TARICEANU SI PRESEDINTE AL SENATULUI LA ANTENA 3!

4 aug.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că premierul Mihai Tudose îi face o impresie bună, fiind un om care are curajul luării deciziilor.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat joi că taxa de solidaritate nu a dus, în general, la rezultate, iar el nu are interesul, în prezent, ca acelor români care au reușit să facă „o anumită avere” și care au reinvestit în economie să li se ia banii.

„Eu nu l-am cunoscut (pe premierul Mihai Tudose — n.r.) decât puțin până acum. Nu am putut să fac o apreciere suficient de obiectivă, dar îmi face o impresie bună, pentru că îl văd că este un om care înțelege responsabilitatea funcției, încearcă și reușește într-o măsură substanțială să cuprindă probleme de guvernare și are curajul luării deciziilor, e foarte important pentru o guvernare și o spun cu experiența funcției”, a afirmat Tăriceanu la Antena 3.

El a apreciat că la guvernare nu e timp de „filosofie”, ci trebuie să se acționeze, iar discuția cu premierul, din acest punct de vedere, a fost „utilă”.

„La guvernare nu ai timp foarte mult de filosofie, trebuie să acționezi, trebuie să decizi, trebuie să ai curajul să iei hotărâri. Problemele, dacă nu le rezolvi… Să știți că cei care consideră că în politică timpul la rezolvă pe toate, fac o mare greșeală. Problemele nerezolvate la timp se acumulează, cresc și la un moment dat vin peste tine ca o avalanșă. Așadar încât mă bucură și discuția pe care am avut-o alaltăieri cu prim-ministrul și cu ceilalți membri ai cabinetului, a fost foarte utilă și mi-a plăcut”, a apreciat Tăriceanu.

El a mai spus că, în urma crizei politice privind înlocuirea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului, coaliția de guvernare a avut de pierdut din punct de vedere al imaginii, dar pe termen lung a avut de câștigat.

„Cred că, politic, coaliția a avut de pierdut din punct de vedere al imaginii, dar cred că, pe termen lung, coaliția, dar mai ales România, au de câștigat. Am avut această discuție cu colegi din ALDE și PSD. La momentul în care a devenit evident necesară schimbarea prim-ministrului, proiecția în exterior a imaginii și a acțiunii Guvernului era una mai degrabă pozitivă. Puțină lume, chiar și cei informați, cei din presă, nu vedeau foarte multe lucruri care începeau să se acumuleze, foarte multe probleme care începeau să se acumuleze nepermis și periculos de grav pentru evoluția economiei”, a explicat Tăriceanu.

El a spus că, în schimb, premierul Tudose a anunțat că luna iulie este prima în care încasările la buget încep să ajungă și chiar să depășească nivelul prognozat pentru 2017.

Președintele Senatului a mai spus că schimbarea Guvernului a fost o piatră de încercare și coaliția a rezistat, menționând că nu a remarcat momente în care coaliția a scârțâit.

„Nu am remarcat momente în care coaliția a scârțâit și cred că momentul acesta al retragerii sprijinului politic și al votului care a avut loc în Parlament a fost o piatră de încercare pe care noi am trecut-o cu bine, mă refer la coaliția în ansamblu, și cred că acest lucru a creat un element care mi se pare foarte important în acțiunea politică și anume crearea încrederii între parteneri”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

AGERPRES

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: