OH,LA ,LA!,NASA VREA SA NE PROTEJEZE DE EXTRATERESTRII!

5 aug.

Specialiştii NASA vor să apere planeta de orice formă de viaţă extraterestră şi atunci s-au gândit să angajeze un „ofiţer“ care să ne păzească. Mai exact, este vorba despre un Planetary Protection Officer (PPO). Potrivit anunţului de angajare, salariul anual oferit ar fi între 124.406 şi 187.000 de dolari.

Cercetătorul care va fi angajat va avea mai multe misiuni de îndeplinit: are grijă ca oamenii să nu contamineze în timpul misiunilor de explorare alte planete şi corpuri din spaţiu, se asigură că echipamentele folosite nu sunt contaminate cu microbi de pe Terra, iar atunci când se va întoarce din spaţiu, va trebui să se asigure că acestea nu sunt contaminate cu organisme microscopice extraterestre.

În acest moment există doar doi oameni cu acest job în lume. Unul lucrează deja la NASA, iar altul la Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Aceste poziţii au fost create întrucât NASA şi ESA au stabilit că şansa ca misiunile de explorare a spaţiului să contamineze o altă lume extraterestră trebuie să fie de doar 1 la 10.000. Potrivit estimărilor oamenilor de ştiinţă, cel mai mic microb adus din spaţiu are potenţialul de a cauza probleme uriaşe pe Terra.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: