OAMENII DIN UMBRA PE CARE SE SPRIJINA POLITICIENII IN FRUNTE CU PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS!

6 aug.

Moda consilierilor personali ai miniștrilor a luat-o de-a dreptul razna. Dacă până acum titularii portofoliilor din Guvern își angajau sau nu vreun sfătuitor, mai nou, toți miniștrii se înconjoară de câte o droaie de sfătuitori. Nimeni nu le ține contul acestor angajați de la stat, plătiți regește din banii publici.

Nici nu se pune problema ca vreun membru al cabinetului lui Mihai Tudose să fie tras la răspundere pentru astfel de angajări făcute mai mult pe sprânceană, pentru că, explicația care se servește e de-a dreptul șocantă. „Fiecare ministru face față multor provocări și e și el om și nu le știe pe toate și din acest motiv își permite să-și angajeze consilierii personali“, ni s-a comunicat, de la Palatul Victoria, după o leapșă de plasat legătura prin centrala telefonică dintr-un birou în altul, în care nu răspundea nimeni. Pertinentă sau nu, această explicație nu le justifică și trecutul mai puțin ortodox sau prea puțin curat al anumitor consilieri personali ai miniștrilor și nici criteriile în baza cărora au fost desemnați pe funcții.

Ascendența politică bate performanța

Membri ai alianţei de guvernare, reprezentanţii ALDE îşi negociază la sânge posturile pe care oamenii lor încă le mai pot primi la centru. Organizației ALDE de la Iași nu prea i-a ieșit pasența cu numărul de parlamentari pe care îi dorea la Senat și Camera Deputaților și, ca să nu piardă definitiv trenul puterii, și-a propulsat la Guvern doi reprezentanți. Fostul consilier judeţean Ciprian Lucian Roşca a fost numit în februarie secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, poziţia sa fiind reconfirmată şi în noul Cabinet Tudose. După Roșca, i-a venit rândul, zilele trecute, și lui Mihai Amarandei, vicepreşedintele ALDE Iaşi, să ajungă pe cai mari în Capitală. Acesta a fost desemnat, prin ordinul ministrului Agriculturii, consilier personal al lui Petre Daea. Ieşeanul urmează să se ocupe de toată zona agricolă a Moldovei și să-i și explice superiorului său social-democrat că sunt probleme mai grave decât schimbarea brandului de ţară din frunza Elenei Udrea, în oaia propusă de acesta.

Cum să căpușezi o școală

Mihai Amarandei, vicepreşedintele ALDE Iaşi, fost consilier local, a reușit să strângă o avere din afacerile pe care le-a făcut cu o școală generală din județ. Grație relațiilor de rudenie și influențelor bine fixate a izbutit să transforme o școală generală din comuna Golăiești într-o afacere extrem de profitabilă. Începând din 2007 și până anul trecut au fost încheiate zeci de contracte directe între școala generală și firma administrată de Mihai Amarandei, Pescarul Amator SRL. Contractele în valoare de sute de milioane de lei arată că respectiva unitate de învățământ a achiziționat de la Amarandei tot felul de produse, de la becuri și diluanți până la var și materiale de construcții. Contractele au fost semnate în perioada în care funcția de director al școlii generale a fost ocupată de vărul său, Adrian Gațu, dar și în perioada în care Amarandei a fost consilier local. Afacerea în familie a început prin vânzarea a câtorva produse necesare reparațiilor în școală, dar a luat amploare de-a lungul timpului și s-a trecut de la facturi de circa 700 lei la altele în valoare de 1.000 sau chiar 6.000 lei. Respectivele sume sunt destul de mari, având în vedere că este vorba despre o unitate de învățământ din mediul rural. Abonat al contractelor cu școala din Golăiești, Mihai Amarandei ajunge consilier local în 2012, dar nu-și sistează afacerile cu instituția de învățământ. În urma unui control, conducerea Primăriei Golăiești din județul Iași a aflat despre aceste nereguli și a făcut sesizări către Agenția Națională de Integritate, pentru abuz în serviciu și incompatibilitate.

Și Klaus Iohannis acceptă penalii

După ce l-a acceptat fără să clipească pe fostul senator ALDE Dian Popescu, angajat consilier al ministrului Energiei, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu, președintele Klaus Iohannis recidivează. Șeful statului a încuviințat ca deputatul Varujan Vosganian să facă parte dintr-un grup de lucru la nivelul Administrației Prezidențiale. Și asta, în condițiile în care DNA i-a adus acuzații grave liderului ALDE. „Lume, lume! Pentru întâia oară în viața mea fac parte, de o săptămână încoace, dintr-un grup de lucru la nivelul Administrației Prezidențiale. E vorba despre Proiectul de țară care ar trebui să fie supus dezbaterii publice în Anul Centenarului. Contez pe voi pentru propuneri“, a anunţat Vosganian.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: