MAKRON -ROTHSCHILD VA FI ASTEPTAT LA BUCURESTI CU UN PROTEST DIN PARTEA UNTRR!

23 aug.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a solicitat Primăriei Capitalei aprobare pentru organizarea unui protest cu ocazia vizitei oficiale pe care președintele Franței Emmanuel Macron o va realiza în țara noastră pe 24 august.

”Protestăm deoarece Franța dorește blocarea pieței unice și libere de transport rutier din Uniunea Europeană prin promovarea unei politici neoprotecționiste. Președintele francez Emmanuel Macron este inițiatorul loi Macron, legea protecționistă prin care Franța impune plata salariului minim francez și măsuri administrative împovărătoare transportatorilor români și estici, în scopul eliminării acestora de pe piața franceză și europeană de transport internațional. Sperăm ca Primăria Capitalei să accepte cererea noastră de protest, iar autoritățile române să apere interesul României și al industriei românești de transport rutier”, a declarat Radu Dinescu, secretar general UNTRR, citat într-un comunicat al organizației.

UNTRR consideră că prin aplicarea de către Franța a unui salariu minim în transporturi se încalcă suveranitatea unui stat membru UE față de alt stat membru și solicită autorităților române să intervină pentru suspendarea aplicării Legii Macron firmelor de transport rutier din România. „Franța poate stabili salariul minim pentru angajații firmelor franceze”, spune Uniunea.

Totodată, se mai arată în comunicat, „măsura de a interzice efectuarea odihnei săptămânale normale în cabina vehiculului pe teritoriul Franței este evident îndreptată împotriva transportatorilor străini, pentru că în mod normal șoferii francezi își vor efectua această perioadă de odihnă acasă”.

„Subliniem însă faptul că transportul rutier, prin natura sa, este o activitate cu un caracter mobil și transnațional. În acest context, Franța solicită șoferilor să doarmă la hotel deși nu dispune de suficiente facilități de parcare care să ofere în același timp și cazare și care să fie sigure pentru șoferii străini și marfa transportată. Reamintim numeroasele atacuri împotriva camioanelor române, poloneze și din Estul UE suferite de transportatorii noștri în ultimii ani în parcările din Franța”, conchid transportatorii români.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: