BILANTUL PIERDERILOR OMENESTI O CRESCU IN URMA CUTREMURULUI DIN MEXIC!

22 sept.

Operațiunile de căutare a supraviețuitorilor cutremurului de 7,1 grade care a devastat centrul Mexicului continuă pentru a treia zi, autoritățile comunicând că bilanțul provizoriu al seismului crescut la 273 de morți și mii de răniți, informează agenția de știri Dpa.
Aproximativ 173 de persoane și-au pierdut viața în capitala Ciudad de Mexico, 73 în statul Morelos, 43 în statul Puebla, 13 în statul Mexico, potrivit datelor preliminare.
Aproape 50 de clădiri s-au prăbușit în Ciudad de Mexico, inclusiv o școală primară.
Autoritățile au revizuit în scădere bilanțul la școala Enrique Rebsamen din zona capitalei Ciudad de Mexico, precizând că 19 copii și mai mulți adulți au decedat în urma prăbușirii clădirii.
Mii de persoane au participat la operațiunile de căutare și salvare, inclusiv prin îndepărtarea molozului și ajutarea celor răniți sau sinistrați.
Mexicul a fost „rănit de natură” după două cutremure și un uragan în decurs de doar câtva săptămâni, a declarat Luis Videgaray, ministrul mexican de Externe.
Secretariatul pentru Educație Publică a comunicat că 209 școli au fost afectate de cutremur, dintre care 15 avariate sever.
Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul Mexicului.
Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: