UE SUB PAPUCUL IRANULUI CARE O INDEAMNA SA SFIDEZE USA!

30 sept.

Mohammad Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului a cerut UE să se opună sancțiunilor impuse de SUA împotriva Teheranului, dacă Washingtonul va lua decizia de a renunța la acordul nuclear cu Iranul semnat în 2015, relatează The Guardian.
Zarif a avertizat că, dacă Europa va urma linia Washingtonului, atunci acordul nuclear nu va mai fi valabil, iar Iranul va dezvolta o nouă tehnologie nucleară mult mai avansată.
Oficialul iranian a precizat că singura modalitate prin care Teheranul va continua să respecte limitele impuse asupra programului nuclear ar fi ca ceilalți semnatari ai acordului (Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia și China) să-și păstreze angajamentele și să sfideze orice sancțiuni ulterioare impuse de SUA.
”Europa ar trebui să conducă”, a declarat Zarif, adăugând că se așteaptă ca Donald Trump să renunțe la acordul nuclear.
”Cred că el (n.red.: Donald Trump) are o politică impredictibilă, iar asta îl face nedemn de încredere”, a mai spus ministrul de Externe din Teheran, avertizând că, în cazul în care SUA vor renunța la acord, Iranul își va relua programul nuclear. ”Acordul a permis Iranului să continue cercetările, așa că avem o tehnologie superioară”, a afirmat Zarif.
Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite și Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul. Donald Trump a catalogat Acordul nuclear drept o „ruşine pentru Statele Unite”. Liderul de la Casa Albă a semnalat luarea unei decizii privind viitorul Tratatului, însă nu a dezvăluit care este aceasta.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: