JUDECATOAREA LUPEA DIN CLUJ:STOP.”OPRITI NEBUNIA VREAU SA COBOR!”

15 oct.

Stop. Deci va rog eu, stop din nebunie pana nu mi se intuneca si mie mintea si vin cu biletele.

Ma uitam ieri asa ca dintr-un alt film, ca dintr-o alta viata la o sectie intreaga de procurori superiori (am inteles ca sunt din DNA) insirati toti la mustata sa puna la punct o mizerabila de inspectie judiciara care a indraznit sa ii incalce.

Continui sa ma uit ca tuta ca se pare ca o sinapsa de a mea nu mai functiona. Pai in ce tara traim, in ce sistem? Adica toata cealalta lume a justitiei, toate instantele, parchetele, pot fi cercetate, controlate si nu a iesit niciun scandal? Pai e posibil?

Imi dau seama ca am inteles gresit. Ma mai frec o data la ochi. A, era un biletel uitat. Un nenorocit de biletel ce continea niste numere de dosare.Gresit. Deci Inspectia cauta acolo gandaci, materiale explozive, praf printre holuri, doamne fereste sa caute dosare ca noi lucram cu aciddezohiribonucleic. Sa ne fereasca sfantul de vreun dosar.

Tot mai muta, urmaresc in continuare. Nimic nu e imputabil. Am facut noi, DNA (sa ne intelegem , o structura a statului de drept, formata din procurori nu din supermani) o analiza si nenorocitele de instante, alea insensibile, au incalcat legea flagrant daca au dat o achitare.

Incepe sa ma ia o usoara durere de cap. Asa, usoara…Ma intreb, tot fara sinapse, de ce un Ministru sta si explica, de ce o sectie intreaga de procurori sta drepti si devine durerea de cap tot mai intensa.

Incerc sa ma adun sa va spun in cuvinte simple. DNA e o structura simpla de parchet, ca toate celelalte, ca DIICOT, ca si ceilalti procurori. Ca si noi. Va mai amintiti de noi? Noi suntem instantele de judecata, acelea care decidem inclusiv asupra masurilor luate de DNA. Nu DNA aresteaza, DNA nu e un extraterestru venit sa curate lumea de toti nenorocitii, incepand cu noi care dam achitari.

Am asa o senzatie usoara de vertij, ca s-a rasturnat lumea cu capul in sus, deja nu mi se mai pare anapoda ca trei colegi judecatori pe care ii cunosc si zau nu pricep nimic, voteaza strategii, avize negative si acuma mai nou detasari pe viata. Astea stiu sigur ca sunt impotriva propriilor convingeri si de aceea cred ca deja votul lor a incetat sa fie demult liber. Eu am asa, ca o naiva , o intrebare? O merita majoritatea asta sacrificarea ta?

Dar sa revenim, fratilor, A fost un control la DNA, dupa 10 ani. Un control al Inspectiei. Aruncam si inspectia in aer pentru cativa oameni in tara asta? O sa jelim toti langa un biletel?

Ca daca da, anunati-ma cand sa ma duc la pompe funebre!

Autor: Adina Daria Lupea

Sursa: Adina Daria Lupea

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: