DE CE NU DISCUTA SANTAJABILUL JOHANNIS CU SEFA DNA KOVESI!

17 oct.

„Nu văd nici un motiv de suspendare a lui Kovesi. Eu sunt foarte mulțumit de activitatea DNA și a Parchetului General și de conducerea acestor instituții” a precizat președintele Klaus Iohannis, la finalul ședinței CSAT.

Iohannis nu consideră că DNA afectează statul de drept. ”Am fost informat despre aceste abordări media. Cred că e bine să se verifice. Din informațiile mele, se fac verificări și în DNA. Am luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management. Aceste demersuri vor clarifica aceste aspecte. În ceea ce privește activitatea DNA și a Parchetului, eu sunt forte mulțumit atât de activitatea lor, cât și de a conducerii lor”, a precizat Iohannis. ”Am auzit prea multe așa-zise interceptări ca să mai cred în ele”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă va semna o eventuală propunere a ministrului Justitiei pentru demiterea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA, Iohannis a spus: „Interesante întrebări… Nu discut cu șefa DNA astfel de chestiuni, nu intră în fișa postului președintelui. Astept cu mare interes concluziile verificărilor care se fac instituțional. Daca aș semna sau nu, asta e din filmul cu „dacă” și „parcă”. Când vom avea o concluzie discutăm pe ea.”
Mai mult, președintele a firmat că nu vede niciun motiv pentru suspendarea din funcție a șefei DNA, dar că așteaptă concluziile verificărilor care se fac instituțional.

”Dacă voi semna sau nu, e din filmul ‘Dacă și Parcă’. Când vom avea o concluzie, voi discuta pe ea. Nu cred că este afectat statul de Drept”, a subliniat Iohannis.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: