LOVITURA DURA PENTRU DONALD TUSK!

17 oct.

Preşedintele Partidului Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a declarat marţi că preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, nu va putea sub nicio circumstanţă să se bazeze pe sprijinul Poloniei pentru un al doilea mandat la şefia Consiliului.

”Donald Tusk este un politician care încalcă regulile elementare ale Uniunii Europene. Cineva care încalcă asemenea reguli pur şi simplu nu poate să fie preşedinte al Consiliului European şi sub nicio circumstanţă nu se poate baza pe sprijinul nostru – ori pe lipsa unei obiecţii din partea Poloniei”, a declarat Kaczynski.

Jaroslaw Kaczynski nu are nicio poziţie oficială în Executivul polonez, dar are influenţă asupra premierului Beata Szydlo şi preşedintelui Andrzej Duda.

Tensiunile dintre Varşovia şi Bruxelles au crescut după ce PiS preluat puterea în urmă cu un an şi jumătate şi a început aproape imediat o așa-zisă reformă a Curţii Constituţionale.

Liderii UE urmează să decidă la summitul din 9 martie dacă îi acordă lui Donald Tusk încă un mandat de doi ani și jumătate la șefia Consiliului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: