FOSTUL DEPUTAT PDL ELENA UDREA II DA IN GAT PE FLORINEL COLDEA LA COMISIA SRI!

20 oct.

Update: Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a afirmat, joi, după audierea Elenei Udrea, că fosta deputată a relatat în cadrul Comisiei că generalul Florian Coldea a spus că el a susţinut-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru că ar fi fost utilă în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2009.

„ A mai spus un lucru pe care îl considerăm, cred, foarte grav, o declarație a domnului Coldea spusă doamnei Udrea atunci când a întrebat ‘dar de ce o susțineți atât de mult pe doamna Kovesi’, spunea, nu cred că greșesc, că a fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor din 2009, a alegerilor prezidențiale”, a spus Claudiu Manda.

Manda a povestit că Udrea a vorbit în fața comisiei despre „statul paralel”, culoarele din justiție și din media.   „Doamna Udrea ne-a explicat cum a apărut această construcție a statului paralel, când a apărut și cum au evoluat lucrurile, dându-ne exemple de persoane cu nume și prenume din tot ce înseamnă această relație a unor persoane din conducerea SRI cu unele persoane din Justiție. A explicat cum au fost create culoarele din Justiție, cum sunt culoarele din media, a dat inclusiv nume de persoane din Justiție sau nume de persoane din conducerea SRI”, a afirmat Claudiu Manda.

Elena Udrea s-a referit „la două, trei, patru persoane, ofițeri din conducerea SRI de la vremea respectivă”.

Președintele comisiei SRI a menționat că fosta deputată a povestit că, „în general se foloseau un fel de influenceri sau discuții directe cu factorii de decizie politici atunci când aveau nevoie de a pune în diferite poziții în Justiție astfel de persoane”.

„A mai dat  un exemplu (…) în care spune că un ofițer SRI i-a dat telefon doamnei Bica și i-a spus: ‘marți, să mergi să faci în cazul X, să soliciți arestarea persoanelor pe care le anchetați’, în contextul în care nu cred că era atributul SRI sau cel puțin așa ne-a transmis doamna Udrea”, a adăugat Manda.

„Ne-a mai prezentat și ne-a spus despre întâlnirile care aveau loc în perioada lui 2009, 2010 și după, întâlniri care erau precedate de chestiuni oficiale, după care erau succedate de întâlniri oarecum neoficiale și persoane din conducerea SRI, persoane din Justiție, persoane din mediul politic care participau la astfel de întâlniri. La aceste întâlniri informale spunea, spre exemplu, se contura ideea în anul 2010 că PSD era un partid foarte puternic și că ar trebui ajutat să nu mai ocupe atât spațiu în spectrul politic și că soluția ar fi ca baronii locali ai PSD să fie anchetați și deferiți Justiției. Mai degrabă o decizie, nu neapărat o chestiune că ar fi greșit cineva”, a mai spus Manda.

Potrivit lui Claudiu Manda, Udrea a prezentat și nume de persoane din media sau instituții din media care au o relație apropiată cu SRI sau care au fost finanțate la un moment dat de oameni de afaceri ca urmare a unor legături sau apropieri de SRI.

„Ne-a mai dat încă un exemplu în care președintele României ar fi fost dezinformat și spune că de data aceasta ar fi fost chiar o informație scrisă ajunsă la președintele României pe un anumit caz pe care o să-l punctăm și o să-l dezvoltăm cu președintele României. (…) A mai spus un lucru pe care îl considerăm, cred, foarte grav, o declarație a domnului Coldea spusă doamnei Udrea atunci când a întrebat ‘dar de ce o susțineți atât de mult pe doamna Kovesi’, spunea, nu cred că greșesc, că a fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor din 2009, a alegerilor prezidențiale”, a adăugat Claudiu Manda.

Manda a precizat că Elena Udrea s-a referit la nume de persoane din SRI, cum ar fi George Maior, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: