MISCAREA # REZIST – O IDEOLOGIE NEOMARXISTA,PROGRESISTA,ANARHISTA,INTERNATIONALISTA,GLOBALISTA CARE SUSTINE NOUA ORDINE MONDIALA A LUI GEORGE SOROS!

25 oct.

Mișcarea #Rezist – o ideologie neomarxistă, progresistă, anarhistă, internaționalistă, globalistă, care susține Noua Ordine Mondială a multimiliardarului evreu-khazar de origine ungureasca Gyorgy Schwartz ,alias George Soros!

https://www.dzr.org.ro/wp-content/uploads/2017/02/George-Soros-rezista-1.jpg

“Coincidență? Protestatarii anti – Trump din SUA folosesc același #rezist ca și protestatarii anti – PSD de la București. Mesaje împotriva președintelui SUA în Piața Victoriei

La începutul lunii februarie, în România au izbucnit proteste împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu, mișcări care continuă, chiar dacă mai firav, și în ziua de azi.

Protestatarii din Piața Victoriei folosesc cuvântul „Rezist”, pe care îl consideră un simbol reprezentativ al acestor manifestații de stradă.

Folosirea cuvântului nu este singulară, însă. În SUA, participanții la protestele împotriva lui Donald Trump folosesc și ei „Rezist”, ca hasthag și ca simbol. Un exemplu a putut fi observat recent, la San Francisco. Pe 11 februarie, câteva mii de persoane s-au strâns pentru a-i transmite un mesaj administrației Trump, după cum a informat presa locală.

Președintele Trump este contestat de stânga americană, nemulțumită de măsurile acestuia privind limitarea imigrării, prin construcția unui zid la granița cu Mexicul.

Mesajele protestatarilor americani au apărut și la București, fiind prezente în Piața Victoriei, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos. Cel puțin o parte dintre protestatari sunt susținători ai mesajelor Partidului Democrat din SUA, cel care reprezintă stângismul de peste Ocean.”[1]

“Tu stii ce inseamna miscarea #rezist? Te-ai informat inainte sa pronunti #rezist in timpul protestelor? Chiar crezi ca esti de acord cu ideile lor? Crestinii intra in conflict direct cu aceasta miscare!!!

Multa lume s-a erijat in timpul protestelor in a pronunta denumirea miscarii #rezist, care provine din SUA, denumita miscarea #resist in limba engleza. Multi au fost pacaliti si au pronuntat aceste sloganuri in spirit de turma.

Intrebarea este daca lumea care a participat la proteste era in cunostiinta de cauza cu privire la ideile si punctele pe care miscarea #rezist le promoveaza. Intrebarea e mai grava pentru crestini, caci daca nu te informezi, esti de partea lor.

Pentru cine nu a avut timp sa se documenteze despre aceasta organizatie, inainte sa le imbratiseze sloganurile, va enumar eu cateva definitii ale miscarii:

-sustinerea LGBT, adica sustinerea si promovarea homosexualilor, lesbienelor, transsexualilor;

-sustinerea ateismului;

-scoaterea crestinismului din scoli;

-introducerea orelor de educatie sexuala;

-sustinerea imigratiei musulmane in zonele crestine;

-sustinerea avorturilor;

Miscarea #resist, #rezist, este o miscare fondata de ONG-urile lui George Soros in SUA, se activeaza la orice evenimente care le-ar putea periclita miscarea, cum ar fi alegerea lui Trump, care nu e de acord cu homosexualitatea, avorturile si alte blestematii sataniste.

De asemenea in Romania, miscarea are ca scop dezbinarea poporului, distrugerea crestinismului, instalarea casei regale pentru a pava drumul anticristului ( teme prea grele pentru profani, care necesita studiu mai aprofundat pentru a le intelege).

Iisus a spus: nu puteti fi si cu mine si cu ei, ori cu mine ori cu ei, daca sunteti cu mine si cu ei, sunteti cu ei.”[2]

Mișcarea #Rezist – o ideologie marxistă, anarhistă, internaționalistă

Miscarea #Rezist este una dintre miscarile specifice ideologiei marxiste. Marxismul este ideologie malefica, care a fost creata de revolutionarul francmason, Karl Marx. Karl Marx impreuna cu Friedrich Engels si-au expus ideologia in celebra lucrare numita “Manifestul Comunist”. De aici a inceput dictatura comunista.

Astazi, se vorbeste despre un alt concept numit “Marxism Cultural” – concept creat de Scoala de la Frankfurt. Ulterior, Scoala de la Frankfurt s-a mutat la New York, unde si-au pus in aplicare planurile malefice de schimbare a Americii si de incercare de rasturnare a intregii civilizatii pamantene.

La prima vedere, o persoana, care afla de astfel de planuri malefice, se intreaba: Ce vor acesti oameni? Care este scopul lor? Raspuns: O Noua Ordine Mondiala cu un Guvern Mondial Totalitar.

In Scoala de la Frankfurt activau numai radicali de stanga precum Georgy Lukacs, Herbert Marcuse, Aldous Huxley, Antonio Gramsci etc. Acesti indivizi, bolsevici, s-au intrebat “de ce proletarii nu accepta revolutia comunista?” si au ajuns la concluzia ca proletarii nu accepta revolutia comunista deoarece acestia credeau in valorile nationale (traditie, cultura, istorie, religie).

Teoreticienii marxisti au inteles ca pentru a putea rasturna valorile nationale de pe Pamant au nevoie de o alta strategie, alta decat cea clasica a revolutiei anarhiste promovata de Mihail Bakunin.

În acest an, la începutul lunii februarie, în România au izbucnit proteste împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu, mișcări care au continuat  chiar dacă mai firav, săptămâni în şir.

În Bucureşti, protestatarii din Piața Victoriei folosesau simbolul „#Rezist”, pe care îl considerau  reprezentativ pentru aceste manifestații de stradă.

Acest slogan nu este însă o invenţie românească. În SUA, participanții la protestele împotriva lui Donald Trump folosesc și ei sloganul „Resist”, ca hasthag și ca simbol. 

Miscarea #Rezist este una dintre miscarile specifice ideologiei marxiste, o  ideologie malefica creata de revoluţionarul francmason Karl Marx care, impreuna cu tovarăşul său de idei, Friedrich Engels, şi-au expus ideile în celebra lucrare “Manifestul Comunist”. De aici a început dictatura criminală comunistă.

Astazi, se vorbeste despre conceptul numit “Marxism cultural” – lansat de Scoala de la Frankfurt, care s-a mutat ulterior la New York, unde reprezentanţii săi au încercat să-şi pună în aplicare planurile periculoase de schimbare a lumii prin  răsturnarea intregii civilizaţii, prin distrugerea societăţii omeneşti din interior şi creerea unei „lumi noi”, a unei Noi Ordini Mondiale şi a unui Guvern Mondial totalitar.

In Scoala de la Frankfurt activau numai radicali de stanga precum Georgy Lukacs, Herbert Marcuse, Aldous Huxley, Antonio Gramsci etc. Acesti indivizi, adepţi ai bolşevismului, s-au intrebat de ce proletarii nu accepta revoluţia comunistă ajungând la concluzia că acestia erau ataşaţi de valorile naţionale (traditie, cultură, istorie, religie).

Teoreticienii marxişti au inţeles că pentru a putea răsturna valorile naţionale, au nevoie de o alta strategie, alta decât cea clasică a revoluţiei anarhiste promovată de Mihail Bakunin.

Unul dintre simbolurile principale ale marxistilor este pumnul strâns, care simbolizează revolta proletarilor fata de burghezi şi capitalişti.

A fost Comunismul/Socialismul o ideologie pentru proletari? Răspunsul este nu! Comunismul/Socialismul s-a folosit de proletari pentru a instaura o dictatură. Astazi, neomarxiştii, neocomuniştii, internationaliştii, anarhiştii, globaliştii se folosesc de proletari pentru a-şi pune în practică teoriile aberante, dar şi de minoritaţile de tot felul.

Socialismul/Comunismul a fost un experiment al revoluţionarilor francmasoni, plan pus in aplicare incă de la fondarea Societăţii Iluminatilor din Bavaria, o grupare condusă de Adam Weishaupt, grupare, care impreuna cu Loja Francmasonică, “Marele Orient”, a orchestrat celebra Revoluţie Franceză.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Patriarhia Moscovei şi a întregii Rusii, a postat pe pagina sa de internet în după-amiaza zilei de 22 iunie,

 

o ştire cu titlul: “Protoiereul Vsevolod Ciaplin: Biserica Ortodoxă din Moldova este în drept

 să interacţioneze cu o organizaţie politică sau alta în chestiuni utile pentru popor şi Biserică”.

<p>Prezentăm mai jos traducerea românească a ştirii respective, păstrând o maximă fidelitate faţă de originalul rusesc. Ştirea are următorul cuprins:</p>

„Preşedintele Sectorului sinodal pentru interacţiunea Bisericii cu societatea, protoiereul Vsevolod Ciaplin, consideră lipsită de temei recenta declaraţie a preşedintelui interimar al Moldovei, M. Ghimpu, care a criticat mitropolia Moldovei pentru faptul că aceasta chipurile nu ar fi independentă, ci doar o „filială a Bisericii ruse”.

„Pentru mine este absolut evident că Biserica Ortodoxă din Moldova a luat absolut independent toate deciziile privind instruirea religioasă în şcoli”, a declarat părintele Vsevolod pentru „Interfax”.Astfel a comentat sfinţia sa sus-amintita declaraţie a lui M. Ghimpu despre dependenţa mitropoliei Moldovei, declaraţie venită ca răspuns la recenta Declaraţie a Sinodului mitropoliei de susţinere a ideii fostului ministru al Apărării din Moldova., V. Pasat, de desfăşurare a unui referendum pentru introducerea în şcolile din ţară a „Bazelor Ortodoxiei”, precum şi de susţinere a noului partid politic pe care îl creează V. Pasat.

Potrivit preotului, ar fi ciudat ca „într-o ţară ortodoxă, în care Biserica este o parte organică a întregii vieţi a poporului, Biserica să renunţe la a acorda o mână de ajutor în soluţionarea unei chestiuni multaşteptate – predarea în şcoală a unor cunoştinţe pozitive despre creştinism”.

„Totodată, este bine cunoscut faptul că reglementările bisericeşti exclud sprijinirea exclusivă a unui partid politic sau altul de către plinătatea (pleroma) Bisericii, a unui activist politic sau altul în procesele preelectorale”, a menţionat părintele Vsevolod.

Cu toate acestea, aceste reglementări nu pot împiedica interacţiunea cu un politician sau altul sau cu o organizaţie politică sau alta „în chestiuni chestiuni utile pentru popor şi Biserică însăşi”, a adăugat preotul”.

Sursa: patriarhia.ru

<p> </p>
</div>
” data-medium-file=”” data-large-file=”” />

Adevarul despre mişcarea #Rezist

Mişcarea „Resist” a fost fondată de Noam Chomsky prin anii 1965-66, ca o opoziţie la putere ilegitimă. Destul de rapid, aceasta a fost adoptată de mişcarea pro-avort, de cea a lui Martin Luther King, de Black Panther Party şi chiar de veteranii războiului din Vietnam. Mişcarea Resist a devenit rapid un reper în  cultură, fiind foarte  prezentă in romanele cult ale epocii, in filmele şi în piesele dramatice.

Dupa anul 2000, această mişcare a marcat activitaţile unor organizaţii ecologiste legendare, cum este Greenpeace, precum si activitaţile şi propaganda organizatiilor LGBT.
In prezent, ea a devenit manifest anti- capitalistă, alunecând către extreme marxiste şi anarhiste.

Multa lume strigat în timpul protestelor  recente din România iar şi iar, denumirea mişcarii #rezist, care provine aşa cum am văzut din SUA, unde îşi spune în limba engleză „#resist „. Mulţi au fost păcăliţi şi au îmbrăţişat aceste sloganuri pur şi simplu din spirit de turmă.

Intrebarea este dacă cei care au participat la proteste erau in cunostiinţă de cauza cu privire la ideile  pe care mişcarea „#Rezist” le promovează. Intrebarea e mai grava pentru creştini, care dacă nu s-au informat, au părut a fi adepţii ideilor acesteia.

Cei care nu a avut timp să se documenteze inainte să imbratişeze sloganurile mişcării, ar fi bine să afle cateva din idealurile sale:

– sustinerea LGBT, adică susţinerea şi promovarea în societate a homosexualilor, lesbienelor, transsexualilor;

-sustinerea ateismului;

-scoaterea creştinismului din şcoli;

-introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli;

-susţinerea imigraţiei musulmane în zonele creştine;

-susţinerea avorturilor;

-legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Miscarea #resist (#rezist), este susţinută financiar în SUA mai ales de ONG-urile miliardarului George Soros care se mobilizeaza la orice evenimente care le-ar putea periclita acţiunile, cum a fost şi în cazul alegerii preşedintelui Donald Trump, care declarase că nu este de acord cu homosexualitatea, avorturile şi alte blestemăţii de acest gen. 

În Romania, mişcarea are pentru început  ca scop dezbinarea poporului, distrugerea creştinismului, susţinerea „libertăţii”de a practica homosexualitatea şi a altor perversiuni sexuale, încurajarea amestecurilor rasiale şi a imigraţiei musulmane şi afro-asiatice etc.

Foarte interesant este ca românii care au aderat la mişcarea  #rezist , sunt de dreapta, pro-elita corporatistă şi de regulă pro-Trump şi pro-capitalism de tip american.

Dupa toate aparenţele, între originalul american şi varianta româneasca, nu prea există legatură, dar pentru promoteri si publisheri asta nu contează.

Extrem de relevant este şi faptul că multe mesaje au fost scrise direct în limba engleză, trimiţând fie la realităţi care nu au de-a face cu spaţiul românesc, fie utilizând conţinuturi care ţin de un imaginar colectiv global.

Aşa este şi comicul enunţ: „No more Victoria’s Secrets”, unde jocul de cuvinte între palatul guvernului român şi brandul occidental de lenjerie intimă cuplează derizoriul cu atitudinea clar anti-politică.

La fel sunt mesajele de tipul: We don’t BeLiviu (cu varianta „Ai Kent Be Liviu”), toate putând fi adunate sub un „hashtag” comun: „#Rezist”.

De fapt tinerii aceştia trăiesc într-un univers anglofon şi vorbesc o limbă specifică lor şi doar ei pot înţelege umorul din spatele unor pancarte pe care scrie: „Let’s Rock this Country” ori „Only Judas Priest can break the Law. Not Dragnea!”. Cum spuneam, cel mai relevant este modul cum o înjurătură acidă, tipic românească, a fost transformată într-o transliteraţie inteligibilă numai în limba engleză: „Fu 2 10 (fu two  ten) gură, Liviu!”.

Participanţii protestau aşa cum interacţionau pe Facebook. La fel de comică era şi  ofensa de tip new media : „Dragneo, eşti un bullshit!”, fiind vizibilă şi o pancarta care proclama: „Liberté, egalité, fuck you Liviulé”.

Vorba unuia dintre manifestanţi: „Rezist până la Untold”! Era deja “noi” contra “ei”, ca pe stadioanele de fotbal.

http://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0

„Waka Waka” ,imnul Campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud,este zilele acestea un ringtone utilizat de milioane de proprietari de telefoane mobile şi sound track-ul unor jocuri video create de FIFA.

Shakira a colaborat la crearea imnului cu trupa sud-africană „Freshlyground”, iar cântecul însuşi îşi are rădăcinile în melodia cameruneză „Zamina” in­ter­pretată de trupa „Zangalewa”. Shakira şi-a permis să pirateze melodia  iar  formaţiei care a creat varianta originală a melodiei „Waka Waka” nu i s-au plătit drepturi de autor.  Shakira şi-a pus avocaţii să-i contacteze pe membrii trupei Zangalewa. Jean Paul Ze Bella, şeful formaţiei şi compozitorul melodiei în cauză, a declarat că, în cele din urmă, s-a ajuns la o înţelegere cu diva columbiană, care a fost de acord să le plătească drepturi de autor, după cum scrie pe larg ziarul „Ecouri cameruneze”.

„Noi suntem onoraţi că melodia noastră a ajuns să fie  imnul Campionatului Mondial de fotbal şi că este interpretată de Shakira, dar legislaţia privind drepturile de autor este aceeaşi în întreaga lume şi tebuie respectată chiar şi de o mare vedetă ca Shakira”.  Jean Paul Ze Bella nu a făcut public însă cât costat-o pe Shakira „aran­ja­mentul” cu adevăraţii creatori ai melodiei. Publicaţia „Ecouri cameruneze” le atrage atenţia muzicienilor să nu se lase traşi pe sfoară căci melodia lor face acum foarte mulţi bani.

Surse: Gabriela Lupu in Romania Libera. si

http://www.anchetatorul.ro/imnul-cm-5783.html

” data-medium-file=”” data-large-file=”” class=”wp-image-15966 aligncenter” src=”https://www.stiri-extreme.ro/wp-content/uploads/2017/02/ciprian-ciocan-538×332.jpg” alt=”” height=”278″ width=”450″>

Fundația condusă de un IT-ist #rezist, conectat la  rețeaua Soros

Ciprian Ciocan este directorul executiv al Fundației Comunitare Sibiu. 

 După cum se poate observa pe site-ul respectivei organizații neguvernamentale, aceasta este finanțată și de Fundația pentru Parteneriat.

Despre această fundaţie, site-ul dcnews.ro scria în anul 2014, că ar fi fost una dintre principalele ONG-uri finanțate de miliardarul George Soros, alături de Open Society Institute, CEE Trust și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

 

 

Soros - fundatia pentru parteneriat
<h3> <strong>A fost initiata o petitie on-line pentru interzicerea Partidului Comunist din Romania, care si-a facut recent aparitia dupa ce a fost inscris la Tribunal. Petitia poate fi semnata <a href=”http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/interzicerea_partidului_comunist_roman-p54856054.html”>aici</a&gt;.</strong></p>
<p>In afara de perioada de ilegalitate dinaintea celui de-al doilea razboi mondial, Partidul Comunist Roman a fost interzis imediat dupa Revolutia din decembrie 1989.</p>
<p>La putin timp a fost infiintat un Partid Muncitoresc Roman si un Partid al Muncitorilor din Romania, ambele denumiri au fost folosite de PCR inaintea perioadei de ilegalitate.</p>
<p> La un moment dat, Partidul Muncitoresc Roman a mai avut o tentativa de a se transforma in PCR, chiar a reusit catva luni sa foloseasca titlulatura (in 1995) dupa care a fost interzis. Legea actuala permite insa reaparitia unui partid purtand aceasta titulatura de trista amintire.</p>
<p>Ba chiar se gasesc destui adepti, nostalgici, din pricina saraciei, dupa perioada comunista.</p>
<p>Pentru ca petitia on-line sa aiba sanse trebuie sa intruneascaun numar de cel putin 250.000 de semnaturi, care sa conduca la o lege de interzicere a folosirii titulaturii de Partidul Comunist Roman (sau din Romania).</p>
<p>Sursa:<a href=”http://www.agentia.org/stiri/partidul-comunist-roman-nu-poate-fi-interzis-deocamdata-6429.html”>http://www.agentia.org/stiri/</a></h3&gt;
” data-medium-file=”” data-large-file=”” />

 

 

De asemenea, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) apare și ea pe lista organizațiilor care sprijină fundația condusă de Ciocan. Despre ARC, fluierul.ro scria în anul 2015 că beneficiază la rândul său de ajutoare (directe sau indirecte) din partea lui Soros. 

Pe lista întocmită de jurnaliștii sursei citate apare și Fundația PACT, un alt finanțator al organizației lui Ciocan.

De curând Ciocan  a declarat: „S-a spus foarte mult că oamenii doar ies în stradă și că le place doar să distrugă. Aici avem un exemplu că oamenii și construiesc, că oamenii găsesc soluții active și nu doar ies pe stradă”.

Atenție, acest activist „#rezist”este şi unul dintre oamenii care decid cu de la ei putere ce știri sunt false sau nu!

S-a vorbit prea puţin la noi despre faptul, deosebit de grav că ONG-urile lui George Soros, susţinute de o parte a presei din România, au întocmit o listă neagră cu peste 70 de site-uri, care, in opinia lor, „dezinformează şi distribuie fake news”. Ca sa nu vorbim romgleza, precizam ca „fake news” inseamnă „ştiri false”…

Într-adevăr, aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit,  într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca așa zisele știri false să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

Afacerea care este, de fapt, una de cenzură a presei îl are în spatele ei conform dezvăluirilor din presa americană pe George Soros. Scopul său real este de a elimina știrile incomode pentru grupările finanțate de Soros și de stânga americană.

Digi 24 și HotNews sunt două organe de presă care susțin cenzura internetului și a facebook motivând că luptă cu așa zisele știri false promovate de unele siteuri.

Cele două entități media au susținut crearea unei liste negre a siteurilor din România în care dincolo de siteurile care dau știri tabloide și neverificate au inclus și media care nu le susține punctele de vedere.

Factual este gruparea din România care colaborează la acest proiect și care a fost creată de Funky Citizens, un ONG de pe Dâmbovița.

Recent Funky Citizens a angajat mai mulți jurnaliști pentru acest proiect.

Această grupare susține unul din proiectele dragi lui Soros: căsătoriile homosexuale. (pagina oficiala : http://www.funkycitizens.org).

Mai toți tinerii veniți la hackathhon-ul de la Sibiu purtau banderole galbene inscripționate cu moto-ul protestelor din ultimele săptămâni, ”#rezist”.

IT-iștii de la Sibiu cred că inițiativa lor va fi una cu rezultate concrete datorită ideii de ”crowdsourcing”. Altfel spus, datorită grupului mare de voluntari care vor fi dispuși să raporteze către Facebook știrile detectate drept false. Și cu cât vor fi mai multe astfel de raportări făcute într-un timp cât mai scurt, cu atât mai repede răspândirea acestor informații va fi limitată și marcată ca atare.

”Oricine poate fi voluntar. Căci tot ceea ce trebuie să faci este să raportezi știrile ca fiind false. Nu contează că în acest grup mare se pot «infiltra» unii care vor să susțină propagarea de știri false. Pentru că nu există o unealtă prin care să marchezi știrile corecte”, explică încrezători tinerii de la Sibiu.

  Psihologul Irving Lester Janis (26 mai 1918 – 15 noiembrie 1990) de la Universitatea Yale și profesor emerit la Universitatea Berkeley, din California, faimos pentru teoria lui „groupthink”, descrie erorile sistematice făcute de grupuri în luarea unor decizii colective. 

Acesta a explicat, înca din anii ’80, care sunt mecanismele psihologice ale deciziilor consensuale care se iau în grup, ignorand semnele care îi avertizeaza pe membrii grupului ca nu sunt pe calea cea buna.

Membri grupului „rezistă” la “atacurile”realitaţii sau ale raţiunii, acţionand emoţional, gândind prescurtat, conform codului grupului.

Foarte interesant este ca, asa cum sustine Janis, grupurile uniforme, unite sub un slogan puternic sau sub controlul (vizibil sau invizibil) al unor lideri autoritari, vor pedepsi opiniile divergente. Realitatea lumii exterioare, reale, va inceta sa mai prezinte importanta in comparatie cu lumea iluzorie creata in interiorul grupului.

Victimele gandirii de grup devin, pe nesimite, excesiv de optimiste in legatura cu rezultatele dorite si mult prea entuziaste in asumarea riscurilor, pentru ca nu concep esecul si nici realitatea contrara scopurilor si valorilor grupului.

Ceea ce din afara pare a fi un comportament bizar, ridicol sau malefic, din interior pare logic şi perfect justificat 

Pentru cei care adoptă în comun o regulă, nu mai conteaza motivul initial pentru care au intrat in grup. Consecventa îi obliga sa “meargă pana la capat”, chiar dacă asta ar insemna să intre cu 200 de km la ora intr-un zid.(Irving L. Janis, Groupthink : Psychological Studies from Policy Decisions and Fiascoes, 2nd ed., Bostin, Houghton Mifflin, 1983, p.174-197).

După protestele de stradă, a prins contur ideea înfiinţării unui nou partid politic, astfel că pe reţelele de socializare au apărut grupuri cu denumirea „Partidul Rezist” sau „Partidul Mişcarea Naţională Rezist”, care au reuşit să adune câteva mii de simpatizanţi.

Pe de altă parte, grupuri de protestatari din ţară au discutat inclusiv cu fostul premier Dacian Cioloş şi cu USR, despre variantele de implicare politică, însă colaborarea dintre tehnocraţii lui Dacian Cioloş şi USR a intrat în impas.

Formarea unui partid alternativă la actuala clasă politică este susţinută şi de filosoful Gabriel Liiceanu şi de europarlamentarul Monica Macovei.

E de sperat că acest tineret va crea în curând un partid modern, care la viitoarele alegeri va aduce lumea la vot și care va înlocui astfel cel mai anacronic și cel mai vetust partid al României”, este de părere Gabriel Liiceanu.

„Dacă le spui oamenilor: du-te la vot, trebuie să aibă şi o alternativă bună cu care să voteze. Dacă din această piaţă se naşte un partid, foarte bine. Nu ştiu numele, dar ideea în sine da. (…) Poate că e vremea lor”, a declarat europarlamentarul Monica Macovei. Întrebată dacă ar face parte dintr-un astfel de partid, fostul ministru al justiției a spus că l-ar susține total.

 

 

 

 

Un argesean a inregistrat marca #rezist si vrea sa-si faca partid

 

 

Recent, un argesean a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Marci (OSIM) marca #rezist, impreuna cu logo-ul. In plus, acesta spune ca a inceput procedurile pentru infiintarea unui partid cu acelasi nume, dupa modelul partidului Podemos, din Spania, infiintat la inceputul anului 2014, tot în urma unor manifestari anti-corupţie ale „miscarii 15-M”.

Partidul este însă unul de extremă stanga, faţa de miscarea de protest din Romania care se poziţionează la dreapta eşichierului politic.

In prezent Podemos are 56 din cei 350 de deputati spanioli, 20 din 265 de senatori, 5 din 54 de europarlamentari şi aproape jumatate de milion de membri, fiind al treilea cel mai mare partid al Spaniei.

Potrivit OSIM, cererea de inregistrare a marcii a fost depusa pentru opt clase de protectie, printre care si cele legate de politica, afaceri sau publicitate, scrie Ziarul Profit.

„Nu ne vor interesa actualele partide, cu exceptia USR, partid de la care aşteptăm să migreze către noi pe toţi cei nemultumiţi de ceea ce se intâmplă acolo”

Vedem aşadar că de fapt, #rezist nu e chiar ca „fratele” #resist din America.

Iar cei care „rezistă” la noi nu au deloc agenda celor care „resista”. Daca americanii cu #resist pe pancarte protesteaza contra abuzurilor a 1% din populatie, care detine 99% din resursele si averea lumii, românii care „#rezistă” protestează contra stângii (ceea ce e onorabil) şi în favoarea sau chiar de mână cu managerii ultra-bogaţi şi abuzivi de corporaţii care, cică, sunt şi ei anti-hoţie.

Ba mai mult, sub sloganul „#rezist” a ieşit  la manifestaţie chiar şi un fost ministru al justitiei „tehnocrat” care ştampila drepturile omului cu titulatura batjocoritoare de „lux teoretic”.

Ca la noi, la nimenea !

 Dar, totuşi, chiar nimeni nu a observat contradicţia şi nici disonanţa cognitiva? Ţinta miscarii originare era Puterea ilegitima, va mai aduceti aminte?

Cum mama dracului nu se observă că la noi este nu combatută, ci considerată benefică, puterea politică nelegitimă a serviciilor secrete aliate cu procuratura şi este tolerat amestecul unor forţe oculte din afara ţării? 

SURSE: 

  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/Coincidenta-Protestatarii-anti-Trump-din-SUA-folosesc-acelasi-rezist-ca-si-protestatarii-anti-PSD-de-la-Bucuresti.-Mesaje-impotriva-presedintelui-SUA-in-Piata-Victoriei-141033

  2. https://www.cocoon.ro/tu-stii-ce-inseamna-miscarea-rezist-te-ai-informat-inainte-sa-pronunti-rezist-in-timpul-protestelor-chiar-crezi-ca-esti-de-acord-cu-ideile-lor-crestinii-intra-in-conflict-direct-cu-aceasta-miscar/

  3. adev.ro/ol9ql3

  4. https://www.dzr.org.ro/miscarea-rezist-o-ideologie-marxista-anarhista-internationalista/#

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: