PRESEDINTELE ALDE SI PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU ACUZATII GRAVE LA ADRESA PENALULUI KLAUS WERNER JOHANNIS CARE ESTE „BENEFICIARUL STATULUI PARALEL!”

31 oct.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, răspunzând unei întrebări, că președintele Klaus Iohannis este „beneficiarul statului paralel”, demonstrând acest lucru, în opinia sa, prin atitudine și declarații.

„După ce și-a preluat mandatul (Klaus Iohannis, n.r.), ne demonstrează că este beneficiarul acestui sistem, a statului paralel și, prin atitudinile pe care le-a adoptat, prin declarațiile publice, nu face decât să confirme această aserțiune a mea. Este regretabil, pentru că nu pot să existe două puteri paralele în stat: puterea legitimă și o putere ilegitimă”, a afirmat, luni, la Senat, Tăriceanu.

El a făcut referire la faptul că persoanele chemate în fața comisiilor speciale ale Parlamentului ar trebui să vină să explice ”ce rol au jucat în momente cheie ale evoluției din ultima perioadă”.

„Sunt comisiile create special, ale Parlamentului, pentru investigarea modului cum s-au desfășurat alegerile din 2009 și prezența unor persoane, unor conducători de instituții la întâlniri al căror scop nu este clar și despre care văd că se feresc să vorbească. Și nu numai că se feresc să vorbească, nu vor să participe și să dea răspunsurile pe care cred că sunt obligați să le dea, pentru că este o temă de interes public: ce rol au jucat aceste persoane în diferite momente cheie ale evoluției din ultima perioadă, ale derulării unor evenimente, unor decizii, au obligația în fața cetățenilor și în fața Parlamentului să dea aceste răspunsuri. Modul în care evită prezența la comisii pentru a da răspunsuri este, cred, elocventă. Iată, președintele ar fi putut să ia atitudine, așa cum a făcut în alte situații, și să cheme la respectarea, cel puțin, a deciziilor Curții Constituționale, dacă nu mai mult”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de jurnaliști cum comentează informațiile din spațiul public potrivit cărora Liviu Dragnea și Victor Ponta ar fi fost la întâlniri cu Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, liderul ALDE a spus: „Eu am vorbit de cei care nu aveau ce să caute acolo, adică instituțiile de forță, serviciile, procuratura, aici e o problemă. Ce căutau ele?! Că se întâlnesc premierul cu liderii partidelor politice nu e ceva anormal”.

”Deci ceilalți sunt obligați să dea răspunsurile. Că nu i-a obligat nimeni, nu i-a dus, bănuiesc, cineva cu forța acolo”, a adăugat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat, la sfârșitul săptămânii, pe Klaus Iohannis că sub patronajul său se petrece lupta pentru salvarea statului paralel, „care urmărește două obiective personale: obținerea unui nou mandat la Cotroceni și trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului”. „Cum după trei ani la Cotroceni realizările sale sunt undeva spre zero, singura sa șansă la un nou mandat este perpetuarea dependenței Justiției față de „statul său paralel”, cu alte cuvinte, conducerea României cu cătușe, dosare fabricate și alegeri măsluite prin metode sofisticate”, susținea liderul ALDE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: