SOV ,SCRISOARE DESCHISA CATRE MINISTRUL JUSTITIEI TUDOREL TOADER SI CSM:”DE CE SUNT TINUT ILEGAL IN PUSCARIE?!”

1 nov.

Din spatele gratiilor, fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu susține, într-o scrisoare deschisă transmisă ministrului Justiției Tudorel Toader și CSM-ului, că este ținut „ilegal” în închisoare.

Acesta afirmă că instanțele judecătorești îi refuză contopirea pedepsei închisorii din dosarul FNI cu celelalte două condamnări primite, respectiv de un an de închisoare primită pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi doi ani de închisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

În februarie, Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la opt ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii.

„În atenția d-lui ministru Tudorel Toader și a CSM-ului

Domnilor și doamnelor, de 4 luni sunt ținut, împotriva voinței și a drepturilor mele, captiv în stabilimentele de detenție ale minunatei mele patrii. Instanțele judecătorești refuză sa-mi facă contopirea la care am dreptul în lipsa motivării din dosarul FNI, motivare care nu a fost redactată de aproape 8 luni de la pronunțarea sentinței.

De asemenea, considerând sentința abuzivă și injustă, am cerut rejudecarea dosarului de către un complet de judecată care sa judece faptele, nu persoana. Urmare a nerespectării unui termen rezonabil si util pt acea motivare,nici această rejudecare nu este posibilă. Domnilor și doamnelor, cred că a venit timpul ca abuzurile la care am fost supus timp de 8 ani de către sistemul judiciar românesc să înceteze.

Acest tip de abuz nu se poate cuantifica in bani,el se cuantifică în ani și ar fi de-a dreptul ciudat sa-i puneți un prag pentru a-l putea califica.

De la începutul acestui an, din ce in ce mai multe personaje au ieșit în spatiul public și au făcut cunoscute motivele reale pentru care am fost arestat și condamnat: preluarea prin furt a grupului de presă „Realitatea.

De la autodenunțul făcut de Ghiță, unde a recunoscut și a adus dovezi care atestă faptul că mi s-a fabricat unul dintre dosare, la declarațiile lui Dan Andronic și ale colonelului Dragomir, se vede clar că singura mea vină a fost aceea de a deține un trust de presa incomod.

Ok, jaful a avut succes, reprezentanți ai sistemului de justiție si-au făcut datoria sprijinindu-i pe Ghiță, Gușă, Păcuraru, să-mi fure trustul de presă și să-l păstreze. De ce sunt ținut ilegal în pușcărie?”, scrie Vîntu, într-o postare pe Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: