MINISTRUL JUSTITIEI TUDOREL TOADER ,REPLICA ACIDA PENTRU PENALUL JOHANNIS!

4 nov.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, în replică la acuzaţiile președintelui Klaus Iohannis cu privire la proiectul de modificare a legilor justiţiei, că „nu toată lumea cunoaște normele de tehnică legislativă”.

„Nu toată lumea cunoaște normele de tehnică legislativă! În exercitarea dreptului de inițiativa legislativă, parlamentarii își pot însuși un proiect de lege, mai înainte ca acesta să fi fost prezentat în Guvern”, a spus Tudorel Toader pentru portalul stiripesurse.ro.

Președintele Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, că procedura de legiferare a fost viciată, lansând un atac dur la adresa lui Tudorel Toader și a coaliției.

”S-a reușit, în speță, și cu rezultate remarcabil de negative, a reușit ministrul Justiției să demonstreze că se poate și mai netransparent, și mai neclar, și mai incert decât până acum. Niciodată nu am avut, până acum, o astfel de procedură viciată de legiferare: pachet de legi asumat de ministru, cerut avize, toate negative. Nu se lasă ministrul, se duce, fără să aibă drept de inițiativă legislativă, în Parlament, își dă fizic proiectele din mână. Parlamentari din coaliție iau aceste proiecte și le prezintă ca și cum le-ar fi creat acasă și acum avem inițiativa parlamentară. Așa nu se legiferează”, a afirmat preşedintele.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: