PRESEDINTELE SENATULUI SI PRESEDINTELE ALDE CALIN POPESCU TARICEANU ACUZA:PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS SI PARTIDELE DIN OPOZITIE-„CIUMA BRUNA” INCITA LA PROTESTE!

14 nov.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, marți, un atac la adresa partidelor de opoziție și a șefului statului, Klaus Iohannis, despre care a spus că au generat un ”climat de talibanism”, respingând orice discuție despre proiectele pe termen lung ale României.

 Imagini pentru IOHANNIS,TARICEANU,POZE

”Partidele de opoziție, din păcate, își fac un titlu de glorie în a respinge în bloc orice propunere a coaliției de guvernare, iar reprezentanți ai unor instituții ale statului ajung în punctul în care incită la proteste de stradă, inclusiv la nivelul președintelui României.

Este un climat de talibanism, în care discuțiile despre proiecte pe termen lung ale României, cum este și cazul acestei strategii, sunt greu de realizat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unui eveniment despre revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României, desfășurat la Guvern.

El a mai spus că, în ultima perioadă, a observat ”cu îngrijorare” o polarizare excesivă a zonei politice, a scenei politice, cât și a societății românești, în ansamblul ei.

Totodată, Tăriceanu a dat ca exemplu strategia dezvoltării durabile adoptată în 2008.

”Strategia (dezvoltării durabile a României – n.r. din 2008) a fost rezultatul unui efort început de fostul președinte Ion Iliescu și de premierul Adrian Năstase, continuat și finalizat în timpul mandatului pe care l-am avut și la care au participat cei mai importanți specialiști ai României. Acest efort s-a bucurat de un larg sprijin politic și inclusiv opoziția de la acea vreme a înțeles să participe constructiv la realizarea acestei strategii.

Un astfel de sprijin larg este, după părerea mea, obligatoriu, pentru că o astfel de strategie trebuie urmărită dincolo de ciclurile electorale, indiferent de partidele care se succed la putere”, a adăugat Tăriceanu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: