KOVESI RECLAMATA DE GABRIELA BALTAG MAGISTRAT-JUDECATOR MEMBRU AL CSM,INTRUCAT A PARTICIPAT LA GDS!

22 nov.

Judecătorul Gabriela Baltag, membru al CSM, cere plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Inspecția Judiciară (IJ), pentru a face verificări cu privire la participarea șefei DNA la discuții „cu caracter politic”, referire la dezbaterea GDS de marți seară.

Gabriela Baltag a cerut miercuri în plen suplimentarea ordinii de zi cu un nou punct, respectiv verificarea de către Inspecția Judiciară a participării procurorului șef al DNA la dezbaterea organizată de GDS.

„Am vizualizat o întâlnire la un grup de dialog social. Am văzut că au participat și magistrați. Eu am văzut, mărturisesc, partea de final. Aș dori să pun în discuție efectuarea de către Inspecția Judiciară de verificări cu privire la ce am putut vedea eu. Înțeleg că au văzut foarte mulți magistrați care m-au întrebat cum putem să tolerăm acest aspect, prezența procurorului-șef al DNA, doamna Kovesi, și înțeleg și a altor magistrați. Nu pot să spun exact pentru că nu știu dacă au fost sau nu. Să verifice Inspecția Judiciară prezența și participarea la discuții cu caracter politic, pentru că discutarea unor aspecte de proteste și de ieșit în stradă, de unirea forțelor opoziției și de cenzură nu știu în ce măsură respectă sau nu obligațiile și rigorile statutului de magistrat”, a spus Baltag, în plenul CSM.

În cadrul dezbaterii privind suplimentarea ordinii de zi cu acest punct, a luat cuvântul și judecătorul Bogdan Mateescu, prezent și el la dezbaterea la care face referire Baltag.

„Mă număr printre cei invitați. (…) Discuția noastră, pledoaria noastră a vizat excusiv aspecte tehnice legate de consecințele legilor justiției, menționate în avizul negativ pe care CSM l-a dat. Nu am nicio problemă, poate să fie sesizat oricine, nu am participat la dezbateri cu caracter politic. Nu voi participa niciodată nici măcar indirect”, a spus magistratul.

Judecătoarea Andreea Chiș, care a participat la dezbaterea GDS, a spus că a informat CSM cu privire la participarea sa.

„Eu am comunicat că intenționez să particip la această dezbatere. A fost invitat și ministrul Justiției, n-a venit. (…) Consider important să ne asumăm ce spunem. N-am făcut decât să exprim poziția majorității exprimat prin avizul negativ. Nu m-am abătut sub nicio formă de la alte exprimări publice, întotdeauna am anunțat președintele. Nu am încălcat absolut cu nimic profesia de magistrat, nu mă tem de nicio cercetare a Inspecției Judiciare”, a subliniat judecătorul.

Laura Codruța Kovesi a participat, marți seara, la dezbaterea „Legile Justiției. Statul de drept în pericol”, eveniment organizat de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22. Printre invitați s-au aflat Andreea Chiș și Bogdan Mateescu, magistrați CSM, Camelia Bogdan, fost judecător, și Ludovic Orban, președinte PNL, achitat în primă instanță într-un dosar instrumentat de DNA, dar și Cristian Ghinea, parlamentar USR.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: