HEINZ KLEMM,AFACERISTUL VEROS ,VIITOR FOST AMBASADOR AL USA LA BUCURESTI ,DEMOCRATUL LUI GEORGE SOROS,INGRIJORAT DE LEGILE JUSTITIEI!,LOVITURA IMPOTRIVA LUI DONALD TRUMP ,PRESEDINTELE USA!

28 nov.

Modificarea legilor justiției provoacă îngrijorare în SUA. Ambasadorul Hans Klemm a declarat, luni, că urmărește îndeaproape activitatea Parlamentului și mai ales propunerile ministrului Justiției, despre care spune că anunțau, inițial, că se vor face pași înapoi.

Washingtonul „urmărește îndeaproape” ceea ce se întâmplă în Parlament și așteaptă forma finală a legilor. „În ceea ce privește pachetul de legi pregătit inițial de ministrul Justiției și prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluția și așteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament și care va fi forma finală”, a declarat ambasadorul într-un interviu pentru Expres de Banat, difuzat live pe Facebook.

Hans Klemm a mai spus că Washingtonul este îngrijorat de situația din România, mai ales că aceasta vine după 15 ani în care țara a dus o luptă credibilă împotriva corupției. „Avem îngrijorări foarte serioase cu privire la propunerile inițiale ale ministrului justitiei. Motivul îngrijorării noastre este că în ultimii aproape 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupției la nivel înalt și mediu”, a spus ambasadorul, detaliind realizările României din această perioadă. „România a creat independență judiciară, a înființat instituții speciale care se ocupă cu descoperirea infracțiunilor și a corupției – mă refer aici în principal la DNA. Iar când privim în regiune, SUA cred că România este țara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupției. Desigur că se mai pot face multe lucruri în ceea ce privește prevenția și educația, însă România are rezultate excepționale în ceea ce privește pedepsirea celor care fură din banii publici”.

Întrebat dacă pachetul de legi pe justiție e un pas înapoi, ambasadorul a răspuns pozitiv: „Am fost îngrijorați cu privire la pachetul inițial de legi prezentat de ministrul Justiției, care sugera că s-ar putea face pași înapoi în eforturile în privința aspectelor mentionate anterior și vă pot spune că am urmărit foarte atent ceea ce s-a întâmplat în Parlament săptămâna trecută, ceea ce se va întâmpla săptămâna aceasta și care va fi forma finală care va ieși din comisie”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: