PRESEDINTELE SENATULUI SI AL ALDE ,CALIN POPESCU TARICEANU DISCUTII CU MINISTRUL DE EXTERNE MELESCANU PRIVIND FAKENEWS-UL PURTATOAREI DE CUVANT AL DEPARTAMENTULUI USA CARE SOLICITA RESPINGEREA LEGILOR JUSTITIEI!

28 nov.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu discută, la ora transmiterii știrii, cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, în contextul mesajului transmis de Departamentul de Stat al SUA cu privire la modificările legilor Justiției.

Teodor Meleșcanu a ajuns marți dimineața la biroul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, discuțiile având loc în contextul poziției publice a Departamentului de Stat al SUA cu privire la modificările aduse pachetului de legi în Justiție.

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, marți, că România trebuie să continue procesul legislativ în limitele pe care le consideră și i-a cerut ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să solicite clarificări Departamentului de Stat al SUA în legătură cu ”declarația de presă cu iz politic”.

Statele Unite au anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”, se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: