REACTIE DURA A MINISTRULUI JUSTITIEI TUDOREL TOADER LA ADRESA PURTATOAREI DE CUVANT A DEPARTAMENTULUI DE STAT SOROSISTA MRIE HARF SI A LUI HEINZ KLEMM:”NIMENI NU POATE LUA PARLAMENTULUI DREPTUL DE A LEGIFERA!

29 nov.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți, referitor la comunicatul Departamentului de Stat al SUA privind modificările la legile justiției, că Departamentul se exprimă cum și cât i se permite, dar nimeni nu poate lua Parlamentului dreptul de a legifera.

„Departamentul de Stat al SUA se exprimă cum și cât i se permite. Am citit comunicatul și găsesc două direcții de exprimare: prima parte, când se exprimă îngrijorarea cu privire la legislația care ar putea submina lupta împotriva corupției, ar putea slăbi independența. Se referă a pachetul de legi care se află în procedută parlamentară. Eu vă spuneam și cred că până la urmă ne exprimăm preocupări, dar Parlamentul sigur nu poate fi împiedicat să legifereze pentru că asta este competența exclusivă pe care o are de la Constituție”, a declarat ministrul Justiției.

Tudorel Toader susține că membrii comisiei speciale vor avea în vedere adoptarea unor reglementări echitabile.

„A doua ipoteză, de data aceasta în lectura mea nu se mai referă la tot pachetul, ci doar la anumite propuneri legislative de natură să slăbească statul de drept, să pună în pericol lupta împotriva corupției. Prima parte se referă la tot pachetul, partea finală la anumite soluții legislative pe care comisia specială le are în considerare și procedura de legiferare probabil că va fi de natură să conducă la adoptarea unor reglementări echitabile”, a mai spus Toader.

Statele Unite au anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”, se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: