DAN DIACONESCU SE INTOARCE LA POPOR!

30 nov.

Dan Diaconescu a scăpat de pușcărie. Tribunalul Ilfov a decis definitiv miercuri că fostul patron al OTV poate eliberat condiționat după ce a executat aproape doi ani și opt luni din pedeapsa de 5 ani și șase luni de închisoare primită pentru șantaj. Diaconescu a părăsit miercuri seară penitenciarul.

În fața penitenciarului, Dan Diaconescu le-a transmis jurnaliştilor şi celor care îl aşteptau: „Dacă vreţi să ştiţi cum e în puşcărie, faceţi-vă televiziuni de succes şi partid de succes şi imediat o să intraţi. Acum trebuie să ştiţi că la fel de prodigioasă cum a fost activitatea dumneavoastră în prezent, poate fi la fel de infracţională fiindcă avem de-a face cu o lege dată în România, o sentinţă prin care timp de 10 ani şi jumătate nu am voie să iau legătura cu cei un milion şi jumătate de prieteni ai mei, cei care ne-au votat la un moment dat. Este o interdicţie foarte, foarte mare. De la moartea lui Kennedy cred că nu s-a mai impus atâta tăcere. Nu ştiu de ce le-o fi atâta frică de mine. Sunt totuşi, mă numesc Dan Diaconescu, sunt un copil venit din Caracal, nu cunoşteam pe nimeni şi totuşi, de 20 de ani încoace, adversarii mei se sperie foarte, foarte tare de mine”.

Tribunalul Ilfov a respins miercuri contestația procurorilor și a menținut o decizie de eliberare luată de Judecătoria Sectorului 4 anterior.

Dan Diaconescu a cerut să fie eliberat condiționat în baza Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, care prevede scăderea a 6 zile din pedeapsă pentru 30 de zile petrecute în condiții improprii în închisoare.

Judecătoria Sectorului 4, prima instanță care a decis eliberarea lui, a explicat că în perioada petrecută în închisoare Dan Diaconescu s-a reeducat, iar în viitor poate reveni la viața normală, „părăsind câmpul infracţional”.

„Există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional”, arăta Judecătoria Sectorului 4 în decizia de eliberare.

Diaconescu „a elaborat şi publicat 5 lucrări ştiinţifice” în pușcărie.

„Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială. A fost inclus în programul de pregătire pentru liberare. A elaborat şi publicat 5 lucrări ştiinţifice. A desfăşurat activităţi lucrative în interesul locului de deţinere, din luna aprilie 2015 şi până în prezent. Nu a fost sancţionat disciplinar iar pentru munca prestată şi pentru participarea la activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială a fost recompensat de 20 ori, de 12 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită şi de 8 ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar.Este important de reţinut şi faptul că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, au mai precizat judecătorii.

Pe 4 martie 2015, Diaconescu a fost condamnat la cinci ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj. În același dosar, fostul realizator OTV Doru Pârv a fost condamnat la patru ani închisoare cu executare pentru șantaj și interzicerea desfășurării oricărei activități în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitruș Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu executare tot pentru șantaj.

Procurorii au acuzat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: