UN MONOLOG AL PENALULUI KLAUS WERNER JOHANNIS GAULEITERUL NAZI COSTA 139.000 DE LEI!

30 nov.

Nu doar cei de la PSD ne bagă adânc mâna în buzunare prin diverse decizii, ci și șeful statului. Deși promitea în campania pentru alegerile prezidențiale, în 2014, o „Românie a lucrului bine făcut“, Klaus Iohannis preferă să lase doar la nivel de vorbe acest slogan cu care a reușit să strângă cele mai multe voturi de la români. Și nu orice fel de vorbe, ci unele vândute foarte scump.

S-a făcut mare vâlvă pe deplasarea cu trenul la Ploiești a președintelui. Mai puțin s-a vorbit însă despre costisitorul monolog al șefului statului, care s-a dovedit a fi și foarte plictisitor, pentru că tema de SMART city pentru un oraș poluat ca Ploieștiul nu prea are niciun fel de credibilitate și nici aderență. Însă un asemenea gest nu este unul singular în palmaresul președintelui României. De când a ajuns la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis nu s-a dat în lături de la unele fapte de-a dreptul discutabile pentru statutul său.

Metehnele obosite ale PDL, reînviate

Deși sunt în opoziție, liberalii nu și-au uitat vechile obiceiuri urâte și nici vendetele personale. Fosta șefă a Camerei Deputaților Roberta Anastase nu lasă deloc sabia să ruginească în teacă. Deputata PNL și-a făcut un adevărat obicei să se războiască prin Prahova cu cei de la putere. Principalul său inamic este ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu (ALDE). Deși lipsită de „arsenalul“ pe care ți-l pune la dispoziție „butoanele decizionale“, Anastase nu duce însă lipsă de imaginație. Ca să mai câștige o luptă cu Gavrilescu, fosta șefă a deputaților s-a folosit de colegul său de partid, primarul Ploieștiului, de șeful statului, cât și de banii contribuabililor prahoveni. Aceasta a pus umărul la organizarea unei dezbateri, „Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor SMART pentru Ploieşti“, alături de un ONG apărut peste noapte. În ciuda mediatizării, dezbaterea s-a dovedit a fi o simplă şedinţă de partid. S-a anunţat că la dezbatere participă reprezentanţi ai administraţiilor locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai celui universitar, însă în Aula Universității Petrol – Gaze au intrat în special oamenii din PNL. S-au înghesuit la monologul lui Klaus Iohannis primari, consilieri locali şi judeţeni, actuali şi foşti parlamentari liberali.

Cu toate că organizatorii au fost plătiţi din bugetul local, au avut grijă ca reprezentanţii PSD să nu participe la eveniment. Preşedintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a fost invitat la dezbatere prin aplicația Whats­App, iar viceprimarilor socialiști li s-a transmis verbal că totuși pot participa şi ei. În cea mai penibilă situație a fost pus prefectul de Prahova, Mădălina Lupea. Lui Lupea i s-a trimis o invitație în care era degradată la nivelul de „subprefect“.

Șeful statului, de neîntrerupt

În ciuda invitațiilor distribuite pe sprânceană în rândurile PNL la evenimentul la care a luat parte Klaus Iohannis, i s-a permis acestei audiențe atent selectate să pună doar câteva întrebări. La fel de adevărat este și faptul că președintele a fost chestionat strict pe probleme politice la zi, și nu pe tema presupusei dezbateri pentru care primarul Ploieștiului, liberalul Adrian Dobre, a alocat aproximativ 150.000 de lei.

Din presupusa discuție a rezultat doar aspirația conjugată pentru un smart city, al cărui proiect nu se știe dacă va fi implementat și mai ales când. Și asta, în condițiile în care Primăria Ploiești vrea să cumpere tot autobuze diesel, ca să mai înlocuiască din „flota“ care datează din 1978.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: