UNIUNEA SECURISTO-SOROSISTA DE TIP NAZIST ANTIROMANEASCA I-O PARAT PE DRAGNEA SI TARICEANU LA BRUXELLES!

30 nov.

Uniunea Salvați România (USR) a transmis, miercuri, o scrisoare către liderii de la Bruxelles în care acuză PSD și ALDE că vor să reducă nivelul independenței sistemului judiciar și cer sprijinul instituțiilor europene pentru a descuraja ”o contrareformă” în sistemul judiciar.

”Uniunea Salvați România a trimis o scrisoare către liderii instituțiilor europene și grupurilor politice de la Bruxelles pentru a atrage atenția cu privire la asaltul coaliției PSD-ADLE asupra independenței sistemului de justiție din România. USR îndeamnă liderii de la Bruxelles să utilizeze toate mijloacele legitime pentru a descuraja coaliția de guvernământ PSD – ALDE să producă o contra-reformă în sistemul de justiție din România.

Uniunea Salvați România reamintește că Guvernul României a provocat o revoltă publică în luna februarie a acestui an, când a adoptat Ordonanța de Urgență 13, o măsură care a fost criticată pe scară largă pentru slăbirea cadrului legal anticorupție. Această acțiune a determinat cele mai mari proteste din România de la căderea regimului comunist în 1989″, arată formațiunea într-un comunicat.

„În prezent, coaliția de guvernământ pregătește din nou modificări majore la legislația care reglementează organizarea și funcționarea sistemului judiciar, menită să subordoneze judecătorii și procurorii regimului politic. Modificările legislative propuse de coaliția PSD-ALDE, printr-o procedură legislativă de urgență în Parlamentul României, vor afecta grav independența justiției printr-o gamă largă de măsuri care amintește de cadrul juridic care precede aderarea României la Uniunea Europeană”, se precizează în scrisoarea USR.

USR spun că actuala coaliție de guvernare PSD – ALDE insistă să adopte modificările la legile justiției, în ciuda celor două avize negative consecutive emise de Consiliul Superior al Magistraturii, a opoziției celor 4000 de magistrați care au semnat un memorandum, dar și a protestelor publice masive.
Scrisoarea a fost trimisă către Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Manfred Weber, preşedintele grupului Partidului Popular European, Gianni Pittella, preşedintele grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, președintele grupului ALDE din Parlamentul European.

Scrisoarea integrală, Subminarea iminentă a independenței justiției în România

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: