A INVIAT PARTIDUL COMUNIST ROMAN!

2 dec.

Fundamentaliștii socialiști care nu se mai simt reprezentați de PSD și de Liviu Dragnea au acum șansa să se reorienteze politic. După chinuri birocratice care au durat o lungă perioadă, s-a născut Partidul Comunist Român – Secolul XXI (PCR – XXI).

Deși a fost înregistrat pe 27 iunie 2016, abia în noiembrie a.c. au fost puse bazele Comitetului de Organizare a PCR – XXI. Programul politic al noului partid comunist este radical diferit de cel al răposatului PCR. Cu toate astea, urmărește să-i atragă în rândurile sale pe nostalgici, în special pe cei de vârsta a III-a, adică electoratul captiv al PSD. Mai mult decât atât, comuniștii din noul PCR susțin sus și tare că ei sunt „singurul partid, în plan mondial, care a adaptat Doctrina la exigențele prezentului și care a înlocuit Democrația Reprezentativă cu Democrația Participativă și acționează să realizeze unitatea întregii stângi românești pe baza acestor principii“. La fel de naivă este și sigla PCR – XXI, care preia doar unele din însemnele vechi ale PCR, pe care le amestecă, parcă la nimereală, cu o carte, Coloana Infinitului și o stea. Bomboana de pe „coliva“ partidului este însă programul de funcționare nonstop, anunțat doar pe pagina sa de Facebook.

Zbaterile în zadar pe zona de stânga

Pe zona de stânga au încercat să crească, de-a lungul timpului, în umbra PSD, fel și fel de partidulețe. Mult prea firave, acestea s-au stins unele după altele la fel de prematur cum s-au născut. Ceva mai rezistente s-au dovedit Partidul Alianța Socialistă (PAS), condus de Constantin Rotaru, și Partidul Comuniștilor Nepeceriști (NPCR), condus de Petre Ignatencu. În ciuda insucceselor aproape totale ale celor două formațiuni politice la alegerile la care au participat, comuniștii nu vor deloc să se lase descurajați de direcțiile doctrinare moderne și visează chiar să atragă în rândurile lor și cât mai mulți tineri. „Noi nu milităm pentru a nu mai exista oameni bogați, noi milităm pentru ca să nu mai existe oameni săraci. Noi nu milităm numai pentru interesele săracilor, noi milităm pentru combaterea sărăciei ca fenomen social“, susțin noii comuniști de secol XXI. Unul dintre mesajele cu care încearcă să te agațe pe pagina sa de socializare PCR-XXI este cel privind misiunea formațiunii: „Scopul urmărit este ca societatea civilă să devină o forță motrice de dezvoltare a societății, capabilă să inițieze programe de interes național, în toate domeniile de activitate, pentru a căror punere în valoare partidele și conducătorii politici trebuie să prezinte, în campaniile electorale, programe individuale de implementare a programelor societății civile, pe perioada mandatului lor“. Ba, mai mult, „interesul național“ al lui Gabriel Oprea și al UNPR-ului său a fost înhățat și de comuniștii de secol XXI. „Partidul Comunist Român este un partid pentru unitatea stângii românești, pentru continuitatea existenței statale, a suveranității și independenței și pentru reconstrucția economică a țării prin promovarea interesului național în toate domeniile de activitate“, este un alt crez al noului PCR.

Tocănița de… însemne

Dacă din punct de vedere doctrinar Partidul Comunist Român – Secolul XXI încă se chinuie să-și fixeze identitatea, nici la capitolul imagologic nu excelează. Păstrând doar spicele de grâu și fondul roșu, sigla partidului pare un amalgam de însemne, făcut în mare viteză. „Pornind de la faptul că munca intelectuală este factorul dinamizator al societății actuale, însemnul partidului, ca și semnul electoral, este reprezentat de o carte deschisă, de Coloana Infinitului (care reprezintă geniul creator al poporului) și o stea stilizată (care reprezintă dorința de progres a națiunii române), încadrate de două ramuri de frunze unite la bază și care în partea de sus includ denumirea prescurtată a partidului“, și-au explicat inițiatorii noului partid alegerea în fața judecătorilor, la tribunal. De asemenea, la secțiunea Evenimente de pe pagina lor de Internet, comuniștii contemporani nu au trecut nimic, semn că deja sunt în așteptarea unor zile mai bune pe care fie le vor aduce Moș Gerilă, fie sunt mai preocupați să trăiască și să savureze clipa, după cum recomanda Horațiu cu mii de ani în urmă.

Cum să NU ajungi membru

Dacă te-a convins propaganda cu care te întâmpină Partidul Comunist Român – Secolul XXI pe site-ul său și îți dorești cu ardoare să i te alături, această decizie devine o reală provocare. Și asta, pentru că formațiunea politică nu are niciun sediu trecut la secțiunea contact și nici vreun număr de telefon. Singura posibilitate este să completezi online un formular în care să precizezi subiectul cu care „deranjezi“ comuniștii din secolul XXI. În plus, ca nu care cumva aceștia să fie duși în vreo eroare, trebuie să specifici și să dovedești că nu ești un simplu robot.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: