ALOCUTIUNEA PRIMUL PENAL AL ROMANIEI,NAZISTUL KLAUS WERNER JOHANNIS=ASPERGER, LA RECEPTIA DE LA COTROCENI IN LIPSA LUI LIVIU DRAGNEA SI CALIN POPESCU TARICEANU!

2 dec.

Președintele Klaus Iohannis i-a atacat vineri seară, la recepția de Ziua Națională de la Palatul Cotroceni pe liderii coaliției de guvernare, spunând că de teama justiției și a statului de drept, „unii” inventează scenarii despre un altfel de stat.

Potrivit președintelui, țara se află într-un moment în care trebuie să decidă dacă va continua drumul pe care l-a făcut în ultimii 10 ani, de la aderarea la Uniunea Europeană, sau „facem pași înapoi și riscăm să ne întoarcem în trecut”.

„Mi-aș fi dorit ca în ultimul an, cu atât mai mult cu cât este anul premergător Centenarului, să fi văzut o mai mare preocupare a decidenților politici pentru consolidarea democrației în țara noastră, a independenței justiției și pentru întărirea practicilor de guvernare în beneficiul tuturor românilor, nu al unor grupuri.

Vedem, în schimb, o mare preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu așteptările românilor și cu interesele strategice pe termen lung ale țării noastre.

De teama justiției și a statului de drept, unii inventează scenarii despre un alt fel de stat. Nu știu cui pot folosi aceste ficțiuni, dar sunt convins că viitorului României, nu. În 2018 va trebui să facem o analiză serioasă a secolului care se încheie, să vedem ce am reușit în toți acești ani, care ne sunt punctele tari, ce ne vulnerabilizează, iar, în final, să ne stabilim clar obiectivele pe termen mediu și lung”, a afirmat Iohannis în discursul său.

Potrivit președintelui, „sunt politicieni care își doresc să țină România captivă în trecut, pentru folosul lor personal, și sunt dispuși să facă orice compromis pentru a-și atinge obiectivele, chiar dacă asta înseamnă să devieze România de la parcursul său euro-atlantic”.

Aproximativ 600 de persoane au participat, vineri, la recepția oferită de președinte cu prilejul Zilei Naționale, la Palatul Cotroceni. Membrii PSD au lipsit voit de la eveniment, cu excepția senatorului social-democrat, Eugen Teodorovici.

Cei mai mulți parlamentari au fost din partea liberalilor.

Dintre membrii Guvernului a fost văzut la recepție doar Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe. Premierul Tudose a anunțat în urmă cu câteva zile că nu va participa la recepție întrucât are alt program.

USR a fost reprezentată de liderul Dan Barna, însoțit de câțiva parlamentari ai formațiunii. A fost prezent și președintele executiv al PMP, deputatul Valeriu Steriu.

Printre cei prezenți s-au numărat și foștii parlamentari ALDE, în prezent neafiliații Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Mircea Banias.

Și foștii președinți Traian Băsescu și Emil Constantinescu au luat parte la eveniment. De asemenea, au fost prezenți și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, procurorul general, Augustin Lazăr, președintele CCR, Valer Dorneanu,  dar și reprezentanți ai MApN și MAI.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost și el prezent printre participanții din partea corpului diplomatic acreditat la București.

Recepția a început la ora 18:00, cu discursul președintelui. După aceea, Iohannis a salutat câțiva participanți și s-a retras la doar câteva minute după ce a terminar de rostit alocuțiunea.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: