CUM TRADUCE BASISUL -JOHANNISTUL LAZARICA DE LA PARCHETUL GENERAL „RASCOALA” MAGISTRATILOR!,DEMN URMAS A LUI MONICA MACOVEI!

19 dec.

Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România, a susținut procurorul general Augustin Lazăr, referindu-se la protestele judecătorilor şi procurorilor în stradă împotriva modificărilor la legile Justiţiei și la Codurile penale.

„Este o veste bună privind partea pozitivă a lucrurilor, în sensul că avem o magistratură la nivel european, o magistratură matură, care cunoaşte valorile culturii europene şi care este în măsură să apere independenţa Justiţiei. Aceasta este lecţia anticorupţie la nivel european a magistraturii din România”, a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în CSM.

În opinia acestuia, magistraţii se manifestă „foarte decent” şi „nu au făcut nimic ofensator”.

„Se manifestă foarte conştienţi de valorile culturii juridice europene. Nu au făcut nimic ofensator, ba dimpotrivă, au arătat că nu le este indiferent faptul că independenţa Justiţiei române poate fi afectată şi în aceste condiţii magistraţii au luat o atitudine care la nivel european cu precizie înseamnă o lecţie anticorupţie”, a susținut procurorul general.

Întrebat dacă magistraţii pot fi sancţionaţi în vreun fel, Augustin Lazăr a invocat scrisoarea de luni a preşedintei CSM, Mariana Ghena, către Florin Iordache.

„Vă rog să observaţi că avem o scrisoare a preşedintei CSM, care arată acelaşi lucru pe care îl doresc şi magistraţii, în sensul că ne aşteptăm la un dialog din partea celor care se ocupă de modificările la legile Justiţiei şi la Codurile penal şi de procedură penală. Ne aşteptăm la un dialog pentru că magistratura română are specialişti, CSM are experţi, Ministerul Justiţiei are două direcţii de experţi în materie de legislaţie şi acest dialog este absolut necesar pentru a realiza legi bune în acest domeniu. În niciun caz nu se poate face într-o manieră accelerată şi aşa cum vedem noi de azi pe mâine. Un text de lege se gândeşte îndelung, se studiază cu referire la consecinţele, la impactul pe care poate să-l aibă în practică şi apoi este votat şi adoptat ca lege”, a spus Lazăr.

Câteva sute de procurori, judecători și viitor magistrați s-au strâns, luni, în fața Palatului de Justiție, pentru a protesta față de modificările aduse codurilor penale și legilor justiției. Ulterior, Curtea de Apel București a anunțat că „se delimitează” de protestul care a avut loc lângă sediul instituției, „la iniţiativa individuală a unor judecători”.

Manifestări de același gen au avut loc în fața Palatelor de Justiție din mai multe orașe.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: