PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU: LEGEA ANI SA FIE ALINIATA LA PRACTICA EUROPEANA!

19 dec.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Legea ANI, aflată în dezbaterea senatorilor, trebuie să fie aliniată la practica europeană, apreciind că, în prezent, conține incompatibilități excesive, care îngreunează funcţionarea administraţiilor locale.

”Am să discut cu colegii mei în cadrul grupului parlamentar (ALDE – n.r.). Și eu sunt de părere că trebuie să respectăm un anumit regim de incompatibilităţi, dar în acelaşi timp cred că nu trebuie să mergem la exagerări. Şi am să vă dau un exemplu care îmi vine la îndemână. Mi se pare normal ca un primar să poată face parte din consiliul de administraţie al societăţilor care furnizează utilităţile publice în comunitatea pe care el o conduce în calitate de primar. Sunt anumite incompatibilităţi care, după părerea mea, sunt excesive şi care nu numai că nu ajută, îngreunează funcţionarea administraţiilor locale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că sunt și incompatibilităţi care trebuie menţinute şi faţă de care nu are niciun fel de rezervă. â

”Şi anume: interdicţia de a desfăşura activităţi economice, în paralel cu activităţile politice. Lucrul acesta cred că este foarte sănătos să fie menţinut în continuare. Dar v-am dat şi exemplul care mie mi se pare cel mai flagrant şi pertinent, unde trebuie să umblăm la aceste incompatibilităţi. Trebuie să facem o lege care să fie aliniată la practica europeană”, a adăugat Tăriceanu.

Comisia juridică a Senatului a dat raport favorabil cu amendamente admise la Legea ANI, care prevede că interdicțiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor ANI şi la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013 încetează de drept.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: