INTALNIREA ANULUI.PREMIERUL MIHAI TUDOSE SE VA INTALNI MIERCURI ,LA ORA 11,00,LA PALATUL VICTORIA CU REPREZENTATII A 43 DE ORGANIZATII SOROSISTE # REZIST!

27 dec.

Premierul Tudose față în față cu protestatarii #Rezist. Întâlnirea anului la Palatul Victoria

Prim-ministrul Mihai Tudose se va întâlni miercuri, la ora 11,00, la Palatul Victoria, cu reprezentanții a 43 de organizații civice, active în protestele de stradă, care au cerut o discuție privind legile Justiției și modificările la codurile penale, anunță Agerpres.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizației Inițiativa România, de comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegați din partea organizațiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent și clar.

În desemnarea celor 7 delegați, organizațiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativități cât mai mari a grupurilor semnatare. Astfel, la întâlnire vor participa, în ordine alfabetică: Alexandru Socol – Corupția Ucide, Ciprian Ciocan – Vă Vedem din Sibiu, Laurențiu Ștefănescu – Inițiativa Timișoara, Marius Deaconu – Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Polițeanu – Inițiativa România, Mihai Tudorică – #REZISTENȚA, Radu Dumitriu – delegat al organizațiilor din Diaspora.

Mihai Tudose a anunțat, sâmbătă, că acceptă întâlnirea propusă de cele 43 de organizații civice.

„Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog. În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României și al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranță și deschidere la opinii contrare”, a scris premierul Tudose, într-un comentariu publicat sâmbătă seară pe pagina de Facebook a comunității online Corupția ucide.

Reacția șefului Guvernului a venit după ce 43 de organizații civice, active în protestele de stradă în privința propunerilor de modificare a legilor Justiției și codurilor penale, au adresat o scrisoare deschisă premierului în care i-au solicitat o întâlnire în perioada 27-30 decembrie, subliniind că dialogul este singura soluție pentru prezervarea și consolidarea democrației.

Organizațiile semnatare susțin că au existat deficiențe majore ale dialogului și consultării dintre legiuitor și societate în ansamblu în privința adoptării legilor justiției și în discuțiile privind modificarea codurilor penale.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: