CE A DISCUTAT PRESEDINTELE USA DONALD TRUMP CU OMOLOGUL SAU FRANCEZ MACRON!

8 ian.

Președintele american Donald Trump a discutat cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în legătură cu ultimele evoluții în criza nord-coreeană și despre protestele din Iran, a anunțat Casa Albă, potrivit agenției de știri Reuters.

Casa Albă a comunicat că discuția a avut drept scop să „sublinieze” determinarea SUA, Coreei de Nord și a comunității internaționale în privința eforturilor de denuclearizare completă a Peninsulei Coreea.

În mesajul său de Anul Nou, Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, s-a oferit să trimită o delegație la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud și a declarat că speră ca acest eveniment să fie un „succes”.

Ulterior, Seulul și Phenianul au ajuns la un acord pentru a purta săptămâna viitoare discuții la nivel înalt privind potențiala participare a Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar și despre modalități de îmbunătățire a relațiilor bilaterale.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a anunțat vineri că regimul de la Phenian a acceptat propunerea Seulului de a purta discuții la nivel înalt pe data de 9 ianuarie.

„Președinții au convenit, de asemenea, că demonstrațiile pe scară largă din Iran au fost un semn al eșecului regimului iranian de a satisface nevoile poporului său prin devierea veniturilor națiunii spre finanțarea terorismului și mișcărilor militante în străinătate”, se mai afirmă într-un comunicat al Casei Albe.

Cel puţin 21 de persoane au murit în urma confruntărilor între forţele de ordine și participanții la protestele antiguvernamentale și anticlericale izbucnite la finalul lunii decembrie în Iran. Ayatollahul Ali Khamenei a susținut că protestele au fost orchestrate de „duşmanii” ţării, o referire la Statele Unite, Israel, Arabia Saudită şi Marea Britanie, în timp ce președintele Rouhani a insistat că ar fi o eroare ca mișcarea de protest să fie atribuite unei conspirații străine, adăugând că iranienii au dreptul să protesteze în mod legal.

Reclame

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: